Hoe u natuurlijk Uw Oxytocine niveau’s verhoogt om nooit meer depressief of angstig te zijn

Hoe u natuurlijk Uw Oxytocine niveau’s verhoogt om nooit meer depressief of angstig te zijn

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Als je ooit een lezing van een heilig persoon, of een sadhu in de Himalaya, aan de monding van de rivier de Ganges hebt bijgewoond, weet je dat deze mensen dagelijks de praktijk toepassen van een olie massage, bekend als Abhyanga.

Dit is een massage van de knieën, benen en dijen, maar zeer zacht, vergelijkbaar met strijken. Het toont het belang van een liefdevolle aanraking, en verhoogd bewustzijn.

Deze vorm van olie massage brengt een boodschap van liefde, genegenheid, en plezier. Ayurveda stelt dat het “beter is voor u dan voor wie u masseert. ‘

Namelijk, als we iets liefkozend doen, aandachtig, richten we ons op het proces, niet op haar doelstellingen, en het is eenvoudig te doen, maar het biedt grote gevolgen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat massage de aanmaak van oxytocine, het natuurlijk uitgescheiden hormoon in het lichaam stimuleert dat de lichamelijke gezondheid, maar ook vriendelijkheid, liefde, verbinden, en empathie stimuleert.

Studies hebben aangetoond dat de mens niet zal bloeien, zelfs niet als ze grote zorg aan hun gezondheid besteed, in de afwezigheid van liefdevolle relaties.

Namelijk oxytocine is het verbindingshormoon dat door de baby, moeder en vader zelfs tijdens de bevalling wordt afgescheiden, en heeft een verbindende kracht die het hele leven duurt.

Het komt vrij wanneer je van iemand houdt, aanraking geeft, obligatie of zorg voor andere mensen, maar zonder behoeften en verwachtingen. Dit hormoon verjongt en herbouwt, dus hoe meer je produceert, hoe meer je krijgt.

Het wordt afgegeven in reactie bij aanraking, en massage, warme temperatuur en lage intensiteit stimulatie van de huid. Derhalve helpt massage het lichaam te ontspannen en omgaan met stress, zodat de productie van stresshormonen, zoals het ocorticotropin hormoon vermindert, evenals (ACTH), beta-endorfine (BE) en stikstofoxide (NO).

Een andere studie gepubliceerd in het professionele peer-reviewed tijdschrift alternatieve therapieën in Health and Medicine, evalueerde de bloedspiegels van 95 proefpersonen op tal van hoeveelheden chemicaliën voor en na een 15 minuten durende massage.

Onderzoekers ontdekten dat oxytocine niveaus zijn verhoogd met 17% bij mensen die massage ontvangen, terwijl bij de gecontroleerde groep hoeveelheden van dit hormoon was verminderd met 9%.

Bovendien is gevonden dat ACTH (adrenocorticotropine), wat is verhoogd bij stress, met 30% was verhoogd in de controlegroep en bij mensen die massage ontvangen was afgenomen met 20%.

Eén van de mechanismen van oxytocine is door het veranderen van de huid microbiologie bij een massage. De niveau’s zijn verhoogd door middel van aanraking, en het verandert de microben terwijl het meetbare gezondheidswinst ondersteunt.

In een studie kregen de proefpersonen probiotica, zodat hun oxytocineconcentratie werd verhoogd om de microbiële effecten te meten.

Deze toename veranderde aanzienlijk haar en huid kwaliteit, reguleerde het hormonale evenwicht, versterkte het immuunsysteem, verhoogde de algehele gezondheid, gaf betere reproductieve en fitness factoren, versnelde de heling van wonden, en had een positief effect op sociaal gedrag en houding.

Namelijk zenuwuiteinden bestaan overal op het lichaam, zodat de sensorische op de huid voortdurend worden blootgesteld aan tactiele, emotionele, circadiane, microbiële en milieu-invloeden. Bijvoorbeeld, de liefdevolle toepassing van olie op de arm kalmeert meer dan een miljoen zenuwuiteinden.

In het geval dat je veel reist of werkt, kan een douche en een olie massage in de avond verbazingwekkende effecten hebben, als het lichaam zal worden versoepeld, en rust, je zult veel gelukkiger geworden.

Ken je een andere manier om 20.000.000 zenuw-receptoren in de huid te kalmeren in een paar seconden?

Een olie massage kalmeert het zenuwstelsel, en de wetenschap heeft bevestigd dat de behandeling van de huid met aandacht en liefde oxytocine vrijgeeft.

Bovendien reageren microben op de oxytocine geconcentreerd op een vochtige en gezonde huid, de voedingsstoffen die nodig zijn voor de microben in de vorm van aminozuren, water en vetzuren. Anderzijds, komt de gezonde huid microbiome in gevaar wanneer de huid droog is of chemisch is behandeld.

Sommige microbe soorten en alle microben in de normale huidflora voeden de talg die wordt vrijgegeven door de huid, zodat dduidelijk wordt dat deze oude praktijk van het masseren van de huid een meer logische grondslag heeft dan gedacht.

Daarom biedt de toepassing van olie op de huid in de vorm van een massage talrijke gezondheidsvoordelen, zoals:

– Versterkt de allerbelangrijkste huidbarrière van het lichaam
– Houdt vata en het zenuwstelsel in balans
– Vormt Een gunstige omgeving voor microben
– Kalmeert meer dan 1,8 miljard gevoelszenuwen op de huid
– Verhoogt de aanmaak van oxytocine, een hormoon in verband met liefde, verbinden, en een optimale gezondheid
– Bevordert heilzame microben die nodig zijn voor een algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid en humeur

Houd er rekening mee dat het van groot belang is om niet alleen de olie toe te passen op de huid, maar om het te doen op een liefdevolle manier om een effect van positieve emoties op microben te verkrijgen. Studies hebben aangetoond dat deze microben niet overleven bij stress.

Bijvoorbeeld, bij een studie uitgevoerd op muizen bleek dat van degenen die een kooi deelden met agressievere muizen, de hoeveelheden nuttige bacteriën was verminderd, verminderde totale diversiteit van de darm microbiome en verhoogde hoeveelheden schadelijke bacteriën, waardoor ze meer vatbaar werden voor ontsteking en infectie.

Onderzoekers hebben ook ontdekt dat tijdens een stressvolle examen week, de ontlasting van de universitaire studenten verminderde hoeveelheden goede bacteriën bevatte dan tijdens de minder stresvolle dagen.

Vergeet niet de buitenhuid, die wikkelt in de mondholte, mond, darm, luchtwegen, en het spijsverteringskanaal. Ayurveda behandelt ook deze delen van de huid, met methoden zoals olie rond gorgelen in de mond op een lege maag voor 10-20 minuten.

Dit is wetenschappelijk bevestigd als gunstig, de zwiepende hoogwaardige kokosolie wijzigt de enzymen in de mond, en verhoogt derhalve het effect van de olie, en dus elimineert het vetoplosbare toxines uit de mondholte, waardoor frisse adem en een gezonde mond ontstaat.

Ayurveda heeft nog een andere gunstige methode; tong schrapen, wat het stimuleren van spijsverteringsenzymen, vermindering van streptokokken mutanten die leiden tot tandbederf, verwijdering van bacteriële verontreiniging, van vluchtige zwavelverbindingen (VSC) die slechte adem veroorzaken tot gevolg heeft.

Traditioneel adviseert men dat de tong schrapers, of Charaka Samhita moeten worden gemaakt van goud, tin, zilver, koper of messing.

Daarom zal de goede verzorging van de buitenste en binnenste huid verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid bieden en het algemeen welzijn verhogen.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Heb jij last van veel slijm in je keel? Dat kan erg vervelend zijn maar met dit ben je er zo van af!
Next Neem deze drank in de ochtend en voel je de volgende dag 10 jaar jonger!

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Verminder stress, angst en ontsteking met de voordelen van basilicum

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Waarom te veel zitten echt niet goed voor je is

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Ayurveda: hoe je in balans blijft met de juiste voeding

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat