De Chinese klok maakt geen fouten – Ontdek welk orgaan in je lichaam niet goed werkt!

De Chinese klok maakt geen fouten – Ontdek welk orgaan in je lichaam niet goed werkt!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De manier waarop het lichaam is geconstrueerd is om een energiesysteem te bevatten van meridianen, anders dan de bekende systemen, zoals het lymfestelsel, zenuwstelsel, etc. Deze meridianen zijn kanalen niet ongelijk bloedvaten, maar waar energie doorheen gaat in plaats van bloed. Ze beïnvloeden het lichaam en de stof-uitwisseling.

Deze Chinese biologische klok kan ons de tijdstippen aanduiden waarop energie circuleert door het lichaam, en de sterkste energieniveaus in een gebied van het lichaam om de twee uur. Als er problemen zijn in dat specifieke gebied, zijn de symptomen merkbaar.

Er zijn in totaal 12 meridianen, die behoren tot elk groot orgaan. Dit zijn de longen, dikke darm, maag, milt, hart, dunne darm, blaas, hart gebied, nier, duodenum, galblaas en lever meridianen. Volgens de yin-yang, worden ze onderverdeeld in zes yin en zes yang meridianen. De yin meridianen behoren tot de organen, die het verzamelen, opslaan en verwerken van stoffen en energie regelen: de lever, longen, milt, het hart, de nieren en het hart gebied.

Yang meridianen omvatten de organen die stoffen en energie uitwisselen en scheiden: de dikke darm, maag, dunne darm, blaas, twaalfvingerige darm en galblaas.

De Chinese geneeskunde en de wet van ritme regels zeggen dat de meridianen werken voor 24 uur, verdeeld in 12 twee uur intervallen. Elke meridiaan heeft zijn hoogtepunt wanneer de tegenovergestelde meridiaan haar dieptepunt raakt.

Een Chinese arts vraagt altijd zijn patiënt eerst op welk moment van de dag de symptomen verschenen. Wetende dat, hij zo begrijpt waar het probleem is ontstaan, of liever waar de energie problematisch circuleert, of er is te veel energie.

Bildschirmfoto-2015-08-05-um-19.46.08

Het is het beste om de biologische klok te volgen en het tijdstip te noteren waarop de symptomen verschenen. Let ook op de tijd van de dag wanneer u het meest energiek bent, en als u ‘s nachts wakker wordt houdt dat ook in dat er een probleem is in een bepaald deel van het lichaam.

De tijd van de maximale functie

1-3 PM – lever (ontgifting, spieren en de ogen)

03:00-05:00 – longen (huid)

05:00-07:00 – darmen (assimilatie, eliminatie, huid)

07:00 – 9 AM- maag (lymfe, de vertering van voedsel)

09:00-11:00 – milt, alvleesklier (lymfe, de vertering van voedsel)

11:00-01:00 – hart (slagader bloedsomloop)

01:00-03:00 – dunne darm (spijsvertering, assimilatie, slagaders)

03:00-05:00 – blaas (botten, tanden, eliminatie, schoonmaken)

05:00-07:00 – nieren (botten, tanden, oren, filtratie, eliminatie)

07:00-09:00 – cardiale laag (vernauwing van de bloedvaten)

09:00-11:00 – twaalfvingerige darm (thermoregulatie)

11:00-01:00 – galblaas (spijsvertering, spieren, ogen)

Tijdstip van minimale functies of rust

01:00-03:00 – dunne darm (spijsvertering, assimilatie van de slagaders)

03:00 -5 AM – blaas (botten, tanden, het schoonmaken eliminatie)

05:00-07:00 – nierziekte (botten, tanden, oren, filtratie, eliminatie)

07:00-09:00 – het hart laag (vernauwing van de bloedvaten)

09:00-11:00 – twaalfvingerige darm (thermoregulatie)

11:00-01:00 – galblaas (spijsvertering, spieren, ogen)

01:00-03:00 – lever (ontgifting, spieren en de ogen)

03:00-05:00 – longen (huid)

05:00-07:00 – darmen (assimilatie, eliminatie, huid)

07:00-09:00 – maag (lymfe, voeding en spijsvertering)

09:00-11:00 – milt, alvleesklier (lymfe, de vertering van voedsel)

11:00-01:00 – hart (slagader bloedsomloop)

Een meridiaan (Orgaan) heeft het hoogste energieniveau precies wanneer een andere aan de andere kant het laagste heeft.

Neem de lever bijvoorbeeld: de hoogste energie niveaus liggen tussen 1 en 03:00, en op dat moment zit de dunne darm op het laagste energieniveau. Als je te laat gaat eten en te gaat slapen, wordt het eten niet goed geabsorbeerd in de dunne darm, dus je moet bepaalde activiteiten vermijden wanneer de energie van het bij de activiteit betrokken lichaam het laagst is.

Tijdens de hoogste activiteit worden alle functies versterkt. In gevallen van ziekte van overtollige energie zullen ze symptomen openbaren en de exacte tijd wanneer de overtollige energie aanwezig is.

Als een orgaan zwakte vertoont tijdens maximale activiteit moet het worden versterkt. Naast deze klok, heeft de natuurlijke geneeskunde vele andere remedies die kunnen helpen bij gebrek aan energie, zoals acupunctuur, homeopathie, enz.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Neem deze drank in de ochtend en voel je de volgende dag 10 jaar jonger!
Next Stop dit in je mond en zeg vaarwel tegen kiespijn In seconden

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Vitamine D-tekort werkt chronische longziekte in de hand

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Herbalanceer je hormonen om vet te verbranden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Deze vrucht bevordert de hersenfunctie en bevat zelfs meer calcium dan melk van een koe!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat