Dit is een belangrijke oorzaak van een burn-out

Dit is een belangrijke oorzaak van een burn-out

Luister naar dit artikel

Een op de zeven werknemers in Nederland heeft burn-outklachten. Hoe die ontstaan, is vaak niet helemaal duidelijk. Nieuw onderzoek werpt licht op de zaak: het gaat meestal om een mismatch tussen de onbewuste behoeften van een werknemer en de eisen die aan zijn werk worden gesteld.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Neem bijvoorbeeld een extraverte accountant die veel waarde hecht aan sociaal contact, maar tijdens haar werk voornamelijk aan het rekenen is achter een computer. Of denk aan de manager, die een grote afdeling moet leiden, maar er een hekel aan heeft om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Dit zijn mensen die extra gevaar lopen op een burn-out, blijkt uit een nieuwe studie van de universiteiten van Leipzig en Zürich.

De onderzoekers ontdekten dat zogenoemde impliciete motieven een belangrijke rol spelen. Het gaat daarbij enerzijds om het machtsmotief: de behoefte aan verantwoordelijkheid voor anderen, het handhaven van discipline en het aangaan van discussies en onderhandelingen. Anderzijds is het verbindingsmotief van belang: positieve relaties met collega’s, een gevoel van waardering en erbij horen.

Werknemers kunnen een burn-out krijgen als hun individuele behoeften aan een van deze motieven niet overeenkomen met hun werkzaamheden. “Deze mismatch is een verborgen stressfactor en kan tot een burn-out leiden,” aldus Veronika Brandstätter psychologieprofessor aan de universiteit van Zürich.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Tips voor het verzorgen van lichte brandwonden
Next Welke eiwitten zijn het gezondst?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Baking Soda en Citroen – Krachtige Helende Combinatie bij Kanker

Luister naar dit artikel Kanker is van groot belang voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leven van een gezond leven, en met goede reden: kanker blijft de zevende belangrijkste

Onderzoek

De Nieren genezen met natriumbicarbonaat (zuiveringszout!)

Luister naar dit artikel Natriumbicarbonaat is niet alleen een uitstekend middel voor natuurlijke chemotherapie, omdat het O2 niveaus door verhoogde alkaliteit aan de cellen verhoogt, maar het is ook een

Nieuws

Antibioticagebruik voor kankerbehandeling verlaagt levensverwachting fors

Luister naar dit artikel Mensen die kanker hebben leven beduidend korter als ze in de maand voorafgaand aan immunotherapie een antibioticakuur hebben gehad. Dat blijkt uit een kleine maar baanbrekende