Naar de bioscoop terwijl je geopereerd wordt

Naar de bioscoop terwijl je geopereerd wordt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Op de afdeling Chirurgie en Orthopedie van het AMC wordt onderzocht of het kijken naar een film op bioscoopformaat of het luisteren naar je favoriete rustgevende muziek helpt bij het ondergaan van een operatie aan de knie of enkel. Patiënten kijken naar de film met een speciale bril en een koptelefoon voor het geluid, terwijl ze met een ruggenprik of onder plaatselijke verdoving geopereerd worden. Tijdens en na de operatie worden bloeddruk en hartslag gemeten. Film en muziek zouden moeten helpen om zich makkelijker te kunnen ontspannen tijdens de operatie.

In totaal nemen 50 patiënten deel aan de proef. De helft daarvan kijkt naar de film en de anderen luisteren naar hun favoriete muziek. Gisteren is het onderzoek gestart en werd de eerste patiënt aan haar enkel geopereerd, terwijl ze naar de film De Nieuwe Wildernis keek. Zij was zeer te spreken over de nieuwe techniek. Inmiddels hebben al meer operaties plaatsgevonden.

Daar waar nu medicatie wordt gegeven om te ontspannen en tegen de pijn, kunnen in de toekomst ook andere middelen ingezet worden. Niet alleen tijdens, maar ook na de operatie kunnen film of muziek de spanning en de pijn verminderen. Zo kan de patiënt ook sneller herstellen, is de veronderstelling die getoetst zal worden.

Als de film nog niet afgelopen is als de operatie klaar is, kunnen de patiënten thuis verder kijken.

Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Nieuwe studies bevestigen dat kinderen gevaar lopen door blootstelling aan veelgebruikte chemicaliën
Next Italiaanse ouders riskeren mogelijk celstraf als ze hun kinderen dwingen tot een veganistisch dieet

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

E173(Aluminium) is verboden in Australië maar hier in Nederland gewoon te vinden in Dr. Oetker Zachte Parels

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Gates financierde poliovaccin dat poliovirussen veroorzaakt – WHO geeft toe

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Makers van Zantac stoppen distributie vanwege zorgen over kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat