Wortelbehandeling voor striae

Wortelbehandeling voor striae

Luister naar dit artikel

Bèta-caroteen en vitamine A kunnen je lichaam helpen om weefsel te regenereren. De overige ingrediënten in deze behandeling ondersteunen dit regeneratieproces.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dit eenvoudige middel met wortel kan helpen om die vervelende striae minder zichtbaar te maken. Deze lijnen doen zich veelal voor op de dijen, buik of borsten.

Striae is niet alleen een schoonheidsprobleem. Bij veel vrouwen hebben deze lijnen namelijk ook invloed op hun zelfvertrouwen, met name wanneer ze tijdens de zomer een bikini aan moeten of bij het dragen van bepaalde kleding.

Hoewel deze natuurlijke middelen alleen kunnen helpen om striae minder zichtbaar te maken, zijn de resultaten vrij positief en zijn deze middelen zeker het proberen waard voordat je grijpt naar drastische maatregelen, zoals een operatie. Je kunt de middelen in dit artikel ook combineren met je normale schoonheidsroutine.

We nodigen je uit om de onderstaande informatie te lezen in de hoop dat het behulpzaam zal zijn.

Wortelbehandeling voor striae: wanneer de natuur je huid verzorgt

Wanneer je het hebt over wortels en de voordelen die ze bieden voor je huid, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan het vermogen dat wortels hebben om je huid een mooi kleurtje te geven.

Maar de voordelen die wortels bieden voor je huid gaan veel verder dan dat. Je zult verbaasd zijn wanneer je nadenkt over de volgende aspecten:

 • Striae wordt veroorzaakt doordat de elastische vezels in de huid scheuren.In eerste instantie zijn de strepen roodachtig van kleur, maar na een tijdje veranderen ze naar paarsig of wittig.
 • Wortels behoren tot de beste groentes die je maar kunt eten: ze zuiveren de bloedbaan, ondersteunen de productie van rode bloedcellen (dankzij het ijzergehalte), gaan vroegtijdige veroudering tegen, helpen om de lever te ontgiften…
 • Wanneer het echter gaat om striae bieden wortels een hoop voedingsstoffen voor je huid, kunnen ze weefsel regenereren en onzuiverheden elimineren.
 • Wortels zijn rijk aan bèta-caroteen en vitamine A. Naast peterselie bevatten wortels de meeste voedingsstoffen van alle andere groentes. Hierdoor zijn wortels geweldig voor de huid en kunnen ze helpen om onzuiverheden te elimineren en ontstekingen te remmen.

Hoe maak je dit middel tegen striae?

Om dit natuurlijke middel tegen striae te maken, maken we gebruik van zes geweldige ingrediënten. Lees verder om erachter te komen welke ingrediënten dit zijn.

Wortels

Om deze crème te maken gebruiken we, naast de vijf andere ingrediënten, in ieder geval twee wortels. Je kunt deze crème maximaal één week bewaren. Zorg er dus voor dat je hem gebruikt bij je regelmatige schoonheidsroutine.

Aloë vera

Aloë vera is een geneeskrachtige plant die bekend staat om zijn helende en voedende eigenschappen die kunnen helpen om een gewonde of beschadigde huid te regenereren.

 • Aloë vera kan de zichtbaarheid van striae verzachten en tegelijkertijd voorkomen dat er nieuwe strepen ontstaan op probleemgebieden als de dijen en de buik.
 • Aloë vera voorziet de huid van vocht en voedingsstoffen, waardoor huidweefsel zich kan regenereren. Dit komt voornamelijk door het gehalte magnesiumlactaat, een bestanddeel dat ervoor zorgt dat collageen minder snel afbreekt en dat de bloedsomloop bevordert, waardoor het ontstaan van die rode en witte strepen op je huid vermeden kan worden.

Avocado

Met een schat aan voedingsstoffen als vitamine A, C, E en B1 en krachtige antioxidanten is avocado vaak een standaardingrediënt in crèmes die bedoeld zijn om de huid te regenereren. Wanneer je avocado combineert met wortel krijg je een uitstekend middel om striae te laten verdwijnen.

Etherische oliën

Rozenbottelolie: rozenbottelolie is een natuurlijk middel om striae en littekens te behandelen. Voor dit recept is het belangrijk dat je op zoek gaat naar 100% natuurlijke rozenbottelolie die koud geperst is en nog alle originele bestanddelen bevat.

Amandelolie: amandelolie voedt en herstelt de huid, waardoor de huid elastisch en egaal wordt. In combinatie met de andere ingrediënten zal deze olie uitstekende resultaten bieden.

Paardenstaartgras

Paardenstaart, een van de kruiden uit de natuur die het hoogste siliciumgehalte hebben, zal ook een onderdeel vormen in deze behandeling voor striae. Dankzij het siliciumgehalte kan paardenstaart helpen om de collageenproductie te stimuleren en huidweefsel effectiever te regenereren.

Ingrediënten voor deze behandeling

 • 2 gekookte wortels
 • 1 eetlepel aloëveragel (15 g)
 • 10 druppels rozenbottelolie
 • 5 druppels amandelolie
 • 1 eetlepel avocado (30 g)
 • 2 zakjes paardenstaartthee
 • 5 eetlepels water (50 ml)

Bereiding

 • Het eerste wat je moet doen is de paardenstaartthee maken. Hiervoor heb je 50 ml water nodig, iets minder dan een klein glaasje, zodat de thee erg geconcentreerd wordt. Zodra de thee klaar is, bewaar je het vocht.
 • Kook de wortels tot ze helemaal zacht zijn. Doe ze in de blender samen met de avocado en de aloëveragel om een zachte pasta te maken.
 • Zodra alle ingrediënten samen een romig mengsel vormen, doe je dit mengsel in een kom samen met de paardenstaartthee en de etherische oliën.
 • Roer alles goed door elkaar met een lepel en doe het mengsel in een glazen pot.

Smeer elke avond voor het slapengaan de delen van de huid waar je last hebt van striae in met deze crème. Laat de crème twintig minuten zitten en spoel dan af met warm water.

Je zult na een paar weken zeker resultaat beginnen te zien.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ierse boer (74) geneest eigen kanker met tarwegras
Next Een sapje om verstopte slagaders te reinigen

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Opkomend griepje? Ga de strijd aan met deze 4 natuurlijke immuniteitsversterkers!

Luister naar dit artikel Zelfs al was je jouw handen 50x per dag en probeer je iedereen die kucht of hoest te mijden, dan nog blijft een gevecht tegen alle

middeltjes

Deze Thee heelt fibromyalgie, reumatoïde artritis, Hashimoto, multiple sclerose en Lupus

Luister naar dit artikel Wist u dat door de eeuwen heen tijm is gebruikt voor vele kwalen, van griep tot epileptische aanvallen? Het werd vaak gemengd met gelijke delen van

middeltjes

Eenvoudige oplossing voor Vertigo(Hoogtevrees) – Video met instructies

Luister naar dit artikel Dr. Carol Foster van de Universiteit van Colorado School of Medicine heeft een eenvoudige thuisbehandeling voor vertigo ontwikkeld. Dankzij dit, is ze een YouTube-sensatie geworden. Ze