Zelfgemaakte smoothies om je geheugen te verbeteren

Zelfgemaakte smoothies om je geheugen te verbeteren

Luister naar dit artikel

Het geheugen is zeer nauw verbonden met je dieet en goede voeding. Er zijn vele studies die de behoefte van de hersenen voor bepaalde natuurlijke componenten waarmee ze zich ontwikkelen en groeien, zonder dat er verlies aan het geheugen of het concentratievermogen optreed, ondersteunen. Voor de gezondheid van je hersenen is het voedsel dat je eet net zo fundamenteel als de levensstijl die je leidt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is bekend dat kinderen die niet de juiste voeding krijgen tot drie klassen kunnen achterlopen op hun leeftijdsgenoten en dat een dieet vol verzadigde vetten de productie van eiwitten die Alzheimer veroorzaken verhoogt. Daarom is het van essentieel belang dat je goed nadenkt over het soort voedsel dat je elke dag eet, dat je de consumptie van voedsel dat een goede neuronale werking verrijkt verhoogt en dat je dit aanvult met actieve gewoonten zoals nieuwsgierigheid, een interesse in het leren van nieuwe dingen en het starten van nieuwe projecten.

Welk voedsel is schadelijk voor het geheugen?

 • Verzadigde vetten en vetzuren: Deze zijn rechtstreeks van invloed op de gezondheid van je hersenen. Iets om in gedachten te houden.
 • Witte suiker: Het veroorzaakt een zekere staat van nervositeit en hyperactiviteit die niet goed is voor het stabiliseren van het geheugen en de concentratie.
 • Alcohol: Het verslechtert je zenuwstelsel op een manier die goed te merken is. Je bent niet in staat om je te concentreren en de productie van neuronenverbindingen, die essentieel zijn voor het onthouden van dingen, stopt.
 • Eiwitten: Ze produceren tryptofaan en serotonine, met name uit rood vlees en bewerkte kazen, wat op een negatieve manier het zenuwstelsel stimuleert.

Advies over de hersenen en geheugen

 • Vergeet nooit om te ontbijten. Het hebben van te weinig glucose in het bloed is bijvoorbeeld zeer slecht voor de concentratie. Je lichaam heeft het nodig om de dag te beginnen met een aantal elementaire voedingsstoffen die je hersenen voldoende energie geven. Vergeet niet dat, hoewel het slechts om 2% van je lichaam gaat, alleen al de hersenen 20% van je totale energie gebruiken.
 • Doe aan een sport of doe lichte fitnessoefeningen.
 • Rust. Slaap ten minste acht uur per dag. Je hersenen hebben stilte en rust nodig om ervaringen en herinneringen te verwerken.

Zelfgemaakte smoothies die je geheugen verbeteren

In het volgende gedeelte zullen wij je wat recepten laten zien van drie uitstekende, voedzame en energieleverende smoothies. Je kunt degene van jouw voorkeur één of twee keer per week drinken. Je zult merken dat je je minder vermoeid voelt en hoewel je het niet onmiddellijk zal merken, zullen je hersenen dit voedzaam supplement, dat ze beter laat functioneren, waarderen.

Smoothie met appel, wortel en amandel

Dit is een natuurlijk middel tegen vermoeidheid, waarmee je je energie weer terugkrijgt en helpt je hersenen te versterken.

Afgezien van vezels, bevatten appels vitamine E en C en zijn ze verfrissend en hydraterend. Wortelen bevatten behalve vitamine A, B en C ook talloze mineralen die goed zijn voor de hersenen: kalium, calcium, fosfor. Ze zuiveren ook het bloed en geven je energie. Amandelen en walnoten zijn van essentieel belang voor je hersenen. Ze bevatten voldoende mineralen om de hersenen te voorzien van een uitstekende voeding.

Ingrediënten

 • 2 appels
 • 3 wortelen
 • 3 walnoten
 • 3 amandelen

Voorbereiding

 • Was het fruit en pel de walnoten en amandelen.
 • Doe het fruit en de noten in de blender. Zet hem op een hoge stand, zodat de ingrediënten volledig worden gehakt en gemengd.
 • Doe het in een glas en drink het onmiddellijk. Het smaakt heerlijk!

Smoothie met aardbei en havermout

Havermout bestaat behalve uit alkaloïde, dat voor ontspanning zorgt, ook uit vitamine B1, dat geweldig is voor de bestrijding van mentale vermoeidheid en het geven van energie. Aardbeien zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook natuurlijke antioxidanten en ook perfect voor het voeden en in goede conditie houden van je hersenen.

Ingrediënten

 • 3 aardbeien
 • Een half glas havermout
 • Een glas melk
 • 2 eetlepels honing

Voorbereiding

Het is heel simpel: doe de aardbeien, melk en havermout in de blender. Meng het goed, zodat het mengsel uniform is. Je ziet meteen de mooie roze kleur van de dikke melk met haver. Als je de melk toevoegt, zul je zien hoe lekker het is en hoeveel energie het je geeft.

We moeten je wel vermelden dat vanwege de hoge hoeveelheid suiker deze smoothie zeker niet geschikt is voor diabetici.

Smoothie met kokosnoot en bananen

Deze smoothie is geweldig om leren te stimuleren en het geheugen te versterken. Hij is rijk aan vezels, calcium, kalium, ijzer, vitamine A, C en E.

Ingrediënten

 • 1 glas melk
 • 5 amandelen
 • Een halve rijpe banaan
 • 1/7 van een kokosnoot, gesneden in kleine stukjes, zonder de schil

Voorbereiding

 • Pel de banaan en doe de helft in de blender met de verse kokosnoot.
 • Voeg de melk en amandelen toe.
 • Zet de blender op een hoge stand.
 • Serveer het in een glas met wat kaneel erop, als je wilt. Als je het meteen drinkt, proef je de frisheid en rijkdom van deze drank. Je hersenen en je geheugen zullen het ook waarderen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 8 alkalische diëten voor je gezondheid
Next Huisgemaakte zonnebrandcrème

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

8 Remedies voor heupjicht die je eerst moet proberen voordat je weer een pijnstiller in je mond stopt!

Luister naar dit artikel De heupzenuw oftewel is een van de grootste zenuwen in het lichaam. Het begint bij de onderrug en loopt door de billen langs de onderste ledematen

middeltjes

Dit gebeurt er als je dit plekje van je oor masseert. Dit moet iedereen weten!

Luister naar dit artikel Om niet meteen pillen te hoeven slikken proberen veel mensen daarom eerst iets anders. Een alternatief is acupunctuur en een specifiek punt in het menselijk oor

middeltjes

Chilipepers zijn supergezond

Luister naar dit artikel De chilipeper wordt gerekend tot één van de oudste landbouwgewassen ter wereld. Zowel de Maya’s als de Azteken gebruikten de planten intensief, zowel culinair als medicinaal,