“Kinder chocolade bevat ‘waarschijnlijk kankerverwekkende’ stof en zou van de markt moeten worden gehaald”

“Kinder chocolade bevat ‘waarschijnlijk kankerverwekkende’ stof en zou van de markt moeten worden gehaald”

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De chocolade van Kinder, bekend van de kleine reepjes en suprise-eieren, bevat stoffen die ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ zijn. Dat concludeert de Duitse voedingswaakhond Foodwatch. De organisatie wil dan ook dat de chocolade van de markt wordt gehaald.

Foodwatch beweert dat de chocolade van Kinder en ook enkele andere producten gevaarlijke hoeveelheden aromatische koolwaterstoffen uit minerale oliën bevatten. Deze zogenaamde MOAH’s ontstaan als olie wordt geraffineerd. De voedingswaakhond onderzocht twintig verschillende producten. Drie daarvan zouden een te hoog gehalte van de kankerverwekkende stof hebben.

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid heeft MOAH’s omschreven als ‘waarschijnlijk carcinogeen en mutageen’. Foodwatch schrijft op haar website: “We hebben de producenten van tevoren ingelicht over de testresultaten en gevraagd om de producten van de markt te halen. Dat hebben ze echter geweigerd.”

Johannes Heeg van Foodwatch: “In plaats van dat ze het snoep uit de schappen halen, zeggen ze dat alles wat ze doen legaal is.” Hij vervolgt: “Je ziet het niet, je proeft het niet, maar het zit er wel in. We raden af om deze producten te kopen, omdat het gehalte van de kankerverwekkende stof simpelweg onacceptabel is voor consumptie.”

Bron

Previous ONGELOOFLIJK: de behandeling van diabetes, astma, cholesterol en nierziekten met okra water - nu kun je het zelf maken!
Next Vrouw geneest van kanker door iedere dag wortelsap te drinken

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Stop met sit-ups: ze zijn ontzettend slecht voor je rug

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

17 slimme manieren om gezond te eten met weinig geld

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Je moet stoppen met het geven van fluoride tandpasta aan je kinderen, aldus deze arts

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat