Primeur: Mediwiet binnenkort vrij verkrijgbaar in Zwolle

Primeur: Mediwiet binnenkort vrij verkrijgbaar in Zwolle

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
ZWOLLE – Zwollenaren kunnen vanaf 1 juli gemakkelijker aan mediwiet komen, er komt een steunpunt dat de wietolie voor medische doeleinden ook in deze regio gaat verspreiden.

Social Club Friesland en Groningen heten de steunpunten in Leeuwarden en Groningen waar de stichting al sinds oktober 2015 cannabisextracten voor medische doeleinden aan eigen leden verstrekt. “We hebben inmiddels 1.500 leden”, aldus voorzitter Rinus Beintma. “Rondom Zwolle nu al 75 leden.”

Draagkracht
Die krijgen ‘naar behoefte’ wietolie verstrekt. Betaling geschiedt ‘naar draagkracht’, zegt hij. Voor tien euro per maand kunnen mensen donateur worden. “We pleiten voor een legale situatie voor de mediwiet. Er zijn zoveel mensen die er baat bij hebben, maar nu of illegaal bezig zijn of hele dure mediwiet via hun huisarts moeten afnemen. In de Verenigde Staten is de mediwiet in 5 staten legaal en ook in Canada mag de wietolie gewoon verkocht worden.”

Beintma stelt dat er een wezenlijk verschil is met de Cannabis Social Club die in Amsterdam actief was. “Die kweekten hun eigen wiet, illegaal dus. Dat doen wij niet. Daartoe zouden we pas over willen gaan als het gelegaliseerd is.”

De olie zou een heilzame werking hebben voor mensen die bijvoorbeeld reuma hebben of andere ziekten die veel pijn oproepen. “Voor sommige mensen is een druppeltje ter grootte van een rijstkorrel al voldoende, een ander heeft aan een eetlepel nog niet genoeg.”

Dokter
Mediwiet is legaal alleen verkrijgbaar op doktersrecept. “Maar die heeft vaak een lage concentratie, het is heel duur en wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars”, zegt Beintma. Er zitten geen artsen achter de Social Clubs, bevestigt Beintma. “We leveren de mediwiet in hoeveelheden die we hebben gebaseerd op ervaring en op de feedback die we van clubs uit de Verenigde Staten en Canada krijgen. In principe leveren we naar behoefte, maar onze ervaring is dat 10 milliliter voldoende is voor 7 tot 10 dagen. Als mensen 10 zakjes van 10 milliliter per dag gaan bestellen, vermoeden ook wij dat het voor de verkoop is en leveren we dus niet. We schrappen die mensen dan ook uit ons ledenbestand.”

Als de Zwolse vestiging net zo’n explosieve groei in leden oplevert als de ervaring in Leeuwarden en Groningen leerde, is de volgende stad al in zicht. “Dan openen we ook een steunpunt in Utrecht.”

Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Uw kinderen eten dagelijks 4 keer de aanbevolen hoeveelheid suiker
Next Hier is het bewijs dat vaccinaties autisme veroorzaken

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Zembla: Veel asbestovens in Nederlandse bakkerijen, FNV werkte mee aan doofpot

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Dioxinecrisis veroorzaakte 20.000 kankergevallen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

COVID-sneltesten bevatten giftige, kankerverwekkende chemicaliën

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat