Elimineer gifstoffen en krijg hulp bij afvallen. 8 natuurlijke detoxdrankjes om zelf te maken.

Elimineer gifstoffen en krijg hulp bij afvallen. 8 natuurlijke detoxdrankjes om zelf te maken.

Luister naar dit artikel

Als je al eens enige research hebt gedaan over gezond eten en het veranderen van je levensstijl, dan heb je vast al wel eens gehoord van de voordelen van een detox. Door ongezond te eten, stress en roken worden er gifstoffen in je lichaam opgebouwd. Een detox helpt om deze gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en helpt je ook gewicht verliezen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel er wetenschappers zijn die zeggen dat je lichaam werd ontworpen om uit zichzelf gifstoffen te verwijderen, zeggen voorstanders dat een detox dit proces kan ondersteunen. Als je een detox overweegt, moet je zeker de onderstaande recepten eens bekijken.

1. Komkommer citroen detox water

De antiseptische eigenschappen van citroen in combinatie met de anti-inflammatoire eigenschappen van komkommer kunnen je lichaam helpen om zich te ontdoen van gifstoffen. Voeg schijfjes komkommer, een hele citroen en muntblaadjes aan een glas water toe. Laat het een nachtje trekken. Als je het drinkt, word je gehydrateerd en geniet je tevens van de ontgiftende voordelen.

2. Detox water met appel en kaneel

Dit eenvoudig recept is smakelijk en caloriearm, plus het draagt bij aan je dagelijks dosis aanbevolen waterconsumptie. Van dit recept wordt gezegd dat het je energieniveau verhoogt en je gewichtstoename afremt. Schil een grote appel in stukjes en leg deze in een grote beker water met een beetje kaneel. Laat het enkele uren trekken en geniet!

3. Fat flush drink

Dit drankje werd populair dankzij Dr. Oz en het helpt je om extra giftstoffen te verwijderen, je energie te boosten, je hydratatie te verbeteren en gewicht te verliezen. Giet samen in een grote kruik: sneetjes druiven, een mandarijntje, een komkommer en 20 muntblaadjes. Laat dit een nachtje trekken. Drink voor elke maaltijd een groot glas.

4. Groene thee detox

Vele gezondheidsexperts loven de gezondheidsvoordelen van groene thee omwille van de anti-oxidanten en de anti-inflammatoire eigenschappen. Dit recept combineert groene thee, citroen, aardbeien, honing en komkommer voor een smaakvolle detox. Brouw je thee zoals gewoonlijk, laat vervolgens even afkoelen en voeg dan je fruit, komkommer en honing toe. Geniet hier minstens een keer per dag van voor een maximaal resultaat.

5. Detox tegen de stress

Wil je een beetje ontstressen terwijl je jezelf ook nog eens hydrateren en ontgiften? Deze driedubbele lekkernij is de perfecte keuze. Het actieve ingrediënt in dit recept, appelciderazijn, kan het risico op diabetes verminderen, helpen bij gewichtsverlies, maagproblemen verzachten en de spijsvertering verbeteren.

Ingrediënten:

 • 500 ml koud water
 • 1/2 kopje ijs
 • 5 aardbeien
 • 1/2 kopje ananas
 • 1 of 2 theelepels appelciderazijn
 • 4-5 middelgrote basilicumbladeren

Instructies:

Vul een glas water met ijs en voeg de appelciderazijn toe. Voeg alle fruit in het koud water. maar plet het en pers het in de drank. Voeg de basilicum toe en roer. Laat ongeveer 20 minuten rusten voor het drinken (roer alvorens een slok te doen). Eet het fruit op het einde!

6. Framboos citroen smoothie

Je hebt een kopje water nodig, een kopje frambozen, 1/4 kopje spinazie, 1 banaan, 1 eetlepel amandelboter, 1 eetlepel lijnzaad, 2 theelepels citroensap en ijs. Mix al deze ingrediënten in een blender. Deze smoothie zit boordevol vezels en is caloriearm.

7. Fruitwater met citroen

Dit drankje is erg populair bij mensen die minder frisdrank willen drinken. Door fruit aan je water toe te voegen, wordt het minder saai om te drinken en biedt tegelijk heel wat gezondheidsvoordelen. De bovenstaande kaart toont enkele mogelijke combinaties om maximaal voordeel te halen uit gezonde vitaminen en mineralen. Laat je sapje lang genoeg trekken of mix goed met de blender zodat de smaken goed in elkaar opgaan.

8. Detox thee

Groene thee bevat anti-oxidanten, veel meer dan in gewone thee. Het gebruiken van groene thee als basis voor je detox-drankjes helpt in het reinigingsproces en zorgt er tevens voor dat vet sneller verbrand wordt. Probeer elke dag een van de volgende recepten bij het ontbijt voor een maximaal effect:

Kaneel detox thee

 • 1 kopje groene thee
 • kaneelstokje
 • rauwe honing
 • citroensap
 • cayennepeper

Gember detox ghee

 • 1 kopje groene thee
 • citroensap
 • gember
 • honing

Kurkuma detox thee

 • 1/4 theelepel kurkuma
 • zwarte peper
 • 1/4 theelepel gemberpoeder
 • 1 eetlepel rauwe honing
 • 2 kopjes water

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous VIDEO: “Dit specifieke vaccin kan direct worden gelinkt aan autisme”
Next Zo kun je kaneel gebruiken om niet fraai uitziende schimmelnagels van je tenen mee te behandelen.

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Ze had altijd last van wallen totdat ze dit voedingsmiddel ging vermijden!

Luister naar dit artikel Niemand wordt heel blij van wallen. Ze worden opgewekt wanneer je lichaam te veel stress heeft of te vermoeid is. HealthBytes heeft een hele belangrijke tip

Natuurlijk

5 verrassende dingen die je moet weten over water

Luister naar dit artikel Ons lichaam bestaat voor 60 tot 70 procent uit water. Het is nodig om ons lichaam gezond en fit te houden. Ook bij het voorkomen en zelfs

Natuurlijk

Negen manieren om de magie van Manuka-honing te ervaren

Luister naar dit artikel Wat zoetstoffen betreft, bestaat honing al duizenden jaren en is gebruikt als een voedsel en een krachtige natuurlijke remedie. Helaas is, zoals het meeste voedsel dat