Oorzaak fibromyalgie gevonden: deze gezonde voeding helpt

Oorzaak fibromyalgie gevonden: deze gezonde voeding helpt

Luister naar dit artikel

Oorzaak fibromyalgie bleef tot hiertoe onbekend. Daar kwam recent gelukkig verandering in. Neurowetenschappers vonden eindelijk oorzaken van de soms helse pijnen waarmee patiënten met fibromyalgie worden geconfronteerd. Tot hiertoe werd steeds aangenomen dat die oorzaken in onze hersenen te vinden waren. Niet dus. De resultaten van recente en grootschalige onderzoeken leerden dat de oorzaak van fibromyalgie in een verstoorde bloedstroom ligt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat is een verstoorde bloedstroom?

Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan fibromyalgie. Vooral vrouwen zijn erg gevoelig voor deze ziekte. Dat betekent echter lang niet dat mannen er geen last van hebben. Omdat men nu al jaren zoekt naar een oorzaak fibromyalgie, bleef elke doeltreffende behandeling uit. De meeste artsen waren steeds van oordeel dat fibromyalgie een psychologische aandoening was, en dus uitsluitend tussen onze oren zat.

Na grootschalige onderzoeken werd nu duidelijk dat fibromyalgie veroorzaakt wordt een teveel aan zenuwvezels in onze bloedvaten.

Om daartoe te besluiten onderzochten Amerikaanse neurowetenschappers de huid op de handen van mensen die door gebrek aan sensorische zenuwvezels amper reageerden op pijnprikkels. Daarna deden ze hetzelfde met handen van fibropatiënten. Daarbij kwam aan het licht dat een een teveel aan specifiek type zenuwvezels, oorzaak fibromyalgie was.

Dat verklaard waarom zoveel mensen met fibromyalgie kampen met extreem overgevoelige handen en andere zogenaamde tenderpoints of drukpunten op hun lichaam.

Een te hoge concentratie aan deze specifieke zenuwvezels is meteen de verklaring waarom koud weer de symptomen van deze aandoening alleen maar erger maken.

Fibromyalgie veroorzaakt vele klachten

Mensen die kampen met fibromyalgie hebben last van heel wat vervelende en pijnlijke klachten. Dat gaat meestal om pijn in in spieren en gewrichten, om spierstijfheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, migraine en ernstige spijsverteringsproblemen.

De belangrijkste symptomen van fibromyalgie op een rijtje:

  • Pijnlijke, stijve spieren en gewrichten, en gevoelige spierknobbeltjes, vooral in de nek en de schouders
  • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • Concentratieproblemen
  • Spijsverteringsproblemen

Deze symptomen zijn vergelijkbaar met het prikkelbare darmsyndroom (PDS).

Minder voorkomende symptomen van fibromyalgie

  • Angst, stress, verhoogde prikkelbaar, piekeren, depressie
  • Koude handen en koude voeten: vooral het gevolg van een slechte bloedcirculatie door spasmen van de slagaders, en een onderbreking van de bloedtoevoer
  • Tintelingen of gevoelloosheid van handen en voeten: deze symptomen manifesteren zich vooral door het gevoel van gezwollen handen of voeten, zonder dat ze echt gezwollen zijn. Dat is meer dan waarschijnlijk het gevolg van een slechte circulatie, in combinatie met een ontsteking van het zenuwweefsel
  • Het Rusteloze Benen Syndroom: meer dan 20% van al diegenen die lijden aan fibromyalgie hebben er last van. Het betreft een aandoening waarbij de benen zich ongemakkelijk voelen en de behoefte hebben aan constante beweging
  • Vaker plassen: sommige patiënten met fibromyalgie hebben vaker aandrang om te plassen. Dit verschijnsel wordt zowel vastgesteld bij mannen als bij vrouwen. Het kan dus niet gelinkt worden aan veel voorkomende prostaatproblemen, zoals een vergrote prostaat, of een prostaatontsteking. Dit komt meestal voor bij mannen bij man boven 45 jaar.

Oorzaak fibromyalgie en spierreuma

Oorzaak fibromyalgie ligt dus zeker niet bij spierreuma zoals dus ten onrechte wordt gezegd.

De klachten ven beide veel ,voorkomende aandoeningen lijken sterk op elkaar. Oorzaak fibromyalgie en spiermassa liggen ver uit elkaar. Spierreuma is een “auto-immuunziekte”, waarbij het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert.

De belangrijkste oorzaak fibromyalgie is een teveel aan een specifiek type zenuwvezels.

Zo kun je zelf je bloedstroom en bloedcirculatie verbeteren

Gelukkig kunnen we zelf veel doen om en verstoorde bloedstroom of een slechte bloedcirculatie te verbeteren. Dat doe je met gezonde voeding, rijk aan vitaminen en mineralen, eventueel gecombineerd met voedingssupplementen.

Deze gezonde voedingsstoffen zorgen voor een betere bloedsomloop:


Vitamine C:
bevordert de bloedsomloop. We vinden vitamine C vooral terug in alle citrusvruchten


Flavonoïden:
zorgen voor sterke en wijde bloedvaten. Komen in hoge concentraties voor in groenten en fruit, die ze hun kleur geven


Kruiden:
zoals druivenpitten en pijnboomschors bevorderen de doorbloeding van onze haarvaten


Ginkgo Biloba:
 bevordert eveneens de doorbloeding van de haarvaten, en vooral die in onze hersenen en in onze benen


Knoflook:
maakt onze bloedvaten wijder en ons bloed dunner


Sint janskruid:
bevordert de doorbloeding.


Bromelaïne:
remt verklevingen van onze bloedplaatjes


Groenlipmossel:
 versterkt ons bloedvatenstelsel sterk


Visolie:
verlaagt de viscositeit van ons bloed

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vaccinatieprogramma’s Risicovol, Maar Winstgevend Voor Bedrijven
Next Hij werd steeds zieker omdat DIT in zijn drinkfles zat, Let op en voorkom dit!

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Als je ziet wat je met ananas schillen kan doen gooi je ze nooit meer weg!

Luister naar dit artikel De ananas is voor het eerst ontdekt in 1493. Doordat deze fruitsoort snel kan bederven werd het in die tijd als een luxe gezien wanneer iemand

Natuurlijk

Groene bladgroenten vertragen de cognitieve achteruitgang met 11 jaar

Luister naar dit artikel Bijna niemand debatteert met het idee dat groenten goed zijn voor je gezondheid. Maar met de groeiende populariteit van functionele geneeskunde en de terugkeer naar dit

Natuurlijk

Een mentale boost nodig? Ontdek een van de beste supplementen voor de gezondheid van de hersenen

Luister naar dit artikel Hersengezondheidssupplementen zoals visolie en PQQ zijn tegenwoordig vrij populair bij gezondheidsbewuste consumenten. Maar we kunnen niet zeggen dat we verrast zijn – vooral als je bedenkt