Noni versterkt de levenskracht en is werkzaam bij zenuwpijn

Noni versterkt de levenskracht en is werkzaam bij zenuwpijn

Luister naar dit artikel

De Noni of Indische moerbei (Morinda citrifolia) is een plant uit de sterbladigenfamilie (Rubiaceae). Het is een struik of tot 6 m hoge groenblijvende, diepvertakte boom met vierkantige takken. Het is een vrucht van de Morinda citrifolia, die groeit op de eilanden in de Stille Oceaan.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De zaden zijn omgeven door zacht, glazig-wit vruchtvlees, dat weinig smakelijk is en onaangenaam naar kaas ruikt. De vruchten worden in Azië rauw gegeten. De schors en wortels bevatten een rode kleurstof en verhitte of verwelkte bladeren worden als pijnstiller voor uitwendig gebruik toegepast. Er zijn velen die geloven in de kracht van noni om kanker e.d. te genezen. De noni wordt ook veel als sierplant toegepast.

De Noni versterkt de levenskracht en heeft een gunstige invloed op de gezondheid. Het ondersteunt d.m.v. antioxidanten het immuunsysteem, geeft energie en bevordert de spijsvertering. Al meer dan 2000 jaar wordt de Noni vrucht gebruikt door de bewoners van Frans Polynesië en wel vanwege de medicinale werking. Frans Polynesië staat bekend om zijn zeer vruchtbare aarde, de zuivere lucht en het heldere schone water.

De Noni vrucht staat bekend wel 150 bouwstoffen, als vitamine, mineralen, aminozuren en diverse andere belangrijke werkzame stoffen te bezitten.

Door het gebruiken van deze vrucht wordt in het lichaam xeronine gevormd, een stof die er voor zorgt dat cellen die niet goed functioneren of beschadigd zijn, gestimuleerd worden om zich op natuurlijke wijze te herstellen. Ook de werking van het immuunsysteem wordt zo verbeterd.

Volgens het onderzoek naar xeronine door Dr. Ralph Heinicke’s verbonden aan de Universiteit van Hawaï, bevorderd xeronine om de poriën in de wanden van menselijke cellen te bevorderen, waardoor voedingstoffen gemakkelijker de cel binnen kunnen. In essentie bevorderd xeronine de mogelijkheid die het lichaam heeft om gebruik te maken van de voeding die we tot ons nemen.

Dr. Ralph Heinicke, onderzoeker , heeft veel pionierswerk verzet in het onderzoek naar de farmacologisch werkzame bestandsdeel van NONI. Aanvankelijk was zijn aandacht gericht op het onderzoek naar het werkzame bestandsdeel waaraan het ananas-enzym bromelaine zijn farmacologische eigenschappen dankt.

Na jaren van moeizame voortgang wist Dr. Heinicke dit bestandsdeel te isoleren en te definiëren als een nieuwe alkaloïde, die hij XERONINE noemde. Xeronine is een tamelijk kleine alkaloïde die in bijna alle cellen van planten, dieren en micro-organismen voorkomt. Aangezien de fysiologisch actieve hoeveelheden van deze stof in de orde van grootte van enkele pictogrammen liggen, is vrij Xeronine met normale chemische analysetechnieken echter niet aan te tonen.

Gezien de sterke overeenkomst tussen therapeutische claims van bromelaine en die van NONI, besloot Dr. Heinicke vervolgens, de techniek om Xeronine vrij te maken uit de ananasplant, toe te passen op NONI. Ook NONI bleek Xeronine te bevatten en zelfs in relatief grotere hoeveelheden dan de ananasplant. NONI-vruchten bleken dus wel aanzienlijke hoeveelheden van Xeronine te bevatten en tevens de inactieve vorm van het pro-enzym dat Xeronie vrijmaakt uit de NONI vrucht.

Indien Xeronine echter niet goed wordt geactiveerd, zal NONI weinig therapeutisch effect opleveren. Daarom is het van belang om NONI op een lege maag in te nemen. Op die manier ontkomt het essentiële pro-enzym Pro-Xeronine aan de spijsvertering in de maag en komt het in de darmen terecht, alwaar de kans heel groot is dat de Xeronine wordt geactiveerd.

Dr. Heinicke is tot de conclusie gekomen dat de primaire functie van Xeronine bestaat uit het reguleren van de vorm en stabiliteit van proteïnen. Proteïnen zijn voor hun werkzaamheid veelal afhankelijk van een specifieke vorm en structuur, die ze alleen kunnen behouden als ze voldoende stevigheid bezitten. Volgens Dr. Heinicke vervult Xeronine wat betreft een belangrijke regulerende functie door er voor te zorgen dat de proteïnemoleculen de noodzakelijke stabiliteit krijgen.

Aangezien deze proteïnen verschillende functies in het lichaam vervullen, kan de toepassing van Xeronine een breed scala van reacties tot gevolg hebben. Welk effect Xeronine bij iemand precies te weegt zal brengen is afhankelijk van welke weefsel bij die persoon suboptimale Xeroninewaarden hebben.

Zodoende kan Xeronine bij vrijwel elk ziektebeeld verlichting geven. Volgens Dr. Heinicke beschikken alle weefsels over cellen met proteïnen die over receptorplaatsen voor Xeronine beschikken. Sommige van deze proteïnen en zijn niet-actieve vormen van enzymen die Xeronine nodig hebben om (weer) actief te worden.

Hierdoor kan de door NONI beschikbaar komende Xeronine uiteenlopende enzymsystemen activeren en allerlei cellulaire regeneratieprocessen stimuleren. Zo worden cellen die niet goed, of niet voldoende functioneren of beschadigd zijn, geholpen om zich op natuurlijke wijze te herstellen. Xeronine kan bijvoorbeeld door procollagenase van het lichaam in een specifieke protease om zetten, veilig en snel doodweefsel bij brandwonden verwijderen.

Evenzo kunnen proteinen na een reactie met Xeronine receptorplaatsen voor hormonen vormen. Dit mechanisme zou een verklaring kunnen zijn voor het stemmingsverbeterende effect dat vaak aan NONI werd toegeschreven. Xeronine veranderde bepaalde receptorproteinen in de hersenen in actieve absorptieplaatsen voor endorfine, de hormoonstoffen die het welbevinden bevorderen.

Andere proteinen vormen porien in membranen in de darmen, de bloedvaten en andere organen. Absorptie van Xeronine door deze proteinen verandert de vorm van de porien en beinvloedt daarmee de passage van moleculen door de membranen. Op die manier zou het positieve effect op de spijsvertering van NONI worden verklaard.

Referenties:
, , , bron

Wetenschappelijk Onderzoek

Tijdens onderzoekingen is ontdekt dat mensen met chronische vermoeidheidssyndroom, artritis, diabetes, allergieën en energieproblemen zeer goed op dit middel reageren.

Ook wordt het middel geadviseerd bij spijsverteringsstoornissen, stress, pijn, blessures, infecties en depressiviteit.

“Een muis die water dronk met daarin 10% Noni puree liet verminderde pijn gevoeligheid zien, vergelijkbaar met muizen waarbij tramadol werd toegediend.”

Daarnaast kan de Noni een waardevolle bijdrage leveren voor een behandeling van tumoren. Omdat de Noni een sterk detoxificerende (ontgiftende) werking heeft, kan men zich in het begin misschien niet helemaal lekker voelen, of misschien zorgen voor wat diarree, dit is echter van voorbijgaande aard en is slechts een teken dat de Noni goed haar werk aan het doen is! Blijf daarom voldoende water drinken zodat de opgehoopte afvalstoffen met het water een manier hebben om het lichaam te verlaten.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hoe galstenen uit te werpen via het rectum met deze Chinese therapie
Next Straling van zendmasten treft ons wel degelijk

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Traditioneel Chinees medicijn helpt tegen veroudering

Luister naar dit artikel Een bloeiende Tibetaanse struik die cellen laat denken dat ze afsterven kan helpen tegen multiple sclerose en ouderdom. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige

Onderzoek

Bescherming tegen griep: ontdek hoe ginseng een sterk immuunsysteem ondersteunt

Luister naar dit artikel Word geen medische statistiek, dit komende griepseizoen. Vandaag zullen we het hebben over hoe ginseng kan helpen om een sterke reactie van het immuunsysteem te ondersteunen.

Natuurlijk

Snij Citroenen en bewaar ze in je slaapkamer… Hier is Waarom!

Luister naar dit artikel We weten allemaal hoe nuttig citroenen zijn. Wist je echter dat citroenen ook angst en depressie kunnen verbeteren en behandelen? Eigenlijk kunnen citroenen voor veel verschillende