Onderzoek wijst uit: zelfs vóór de zwangerschap is stress al schadelijk voor de baby

Onderzoek wijst uit: zelfs vóór de zwangerschap is stress al schadelijk voor de baby

Luister naar dit artikel

Al langer is bekend dat chronische stress tijdens de zwangerschap slecht is voor de ongeboren vrucht. Nu hebben wetenschappers ontdekt dat stress zelfs voordat een vrouw zwanger wordt al een negatieve invloed heeft op het geboortegewicht van de baby.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Vrouwen met chronische stress hebben een afwijkend cortisolpatroon. Dit stresshormoon bereikt bij hen geen piek in de ochtend om daarna langzaam af te nemen, maar heeft ‘s ochtends al een laag niveau en neemt in kleinere hoeveelheden af gedurende de dag.

De wetenschappers van de University of California hebben nu een verband ontdekt tussen dit afwijkende cortisolpatroon en ondergewicht bij een pasgeboren baby. “We zien eenzelfde cortisolpatroon van mensen met chronische stress terugkeren bij vrouwen die een baby met ondergewicht op de wereld zetten,” legt hoofdonderzoeker Christine Guardino uit.

Als een baby minder dan vijf pond weegt, is er sprake van ondergewicht en neemt de kans op onder meer hartaandoeningen toe. Deze studie vormt het eerste bewijs dat de cortisolniveaus bij moeders invloed hebben op het gewicht van de baby, zelfs nog voor de moeder zwanger is.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De nieuwe schijf van vijf: oude wijn in nieuwe zakken
Next Oncoloog wil kurkuma testen maar stuit op onwil

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Mannen en vrouwen reageren anders op medische behandelingen

Luister naar dit artikel Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er veel grotere biologische verschillen zijn tussen mannen en vrouwen dan tot nu toe werd aangenomen. De veroudering van

Onderzoek

In gekookte rijst blijft arsenicum achter

Luister naar dit artikel Miljoenen mensen brengen hun gezondheid in gevaar door de manier waarop ze rijst koken, waarschuwen wetenschappers. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen

Vaccinaties

Vaccinatie verhoogt infectierisico met 44%, blijkt uit onderzoek in Oxford

Luister naar dit artikel Twee doses COVID-19-vaccin zorgen ervoor dat je 44% meer kans hebt om besmet te raken, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Oxford, wat