7 dingen die gebeuren als je stopt met vlees eten

7 dingen die gebeuren als je stopt met vlees eten

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Mensen gaan vegetarisch eten om tal van redenen. Deze omvatten: gewicht verliezen, jezelf energieker voelen, het verkleinen van de kans op hart- en vaatziekten, het verminderen van het aantal pillen die u neemt… er zijn tientallen redenen! Zie hier andere voordelen, die u kunt verwachten, wanneer u vegetarisch gaat eten.

1. U vermindert ontstekingen in uw lichaam.
Wanneer u dingen eet zoals vlees , kaas , en zeer bewerkte (geraffineerde) voedingsmiddelen , zijn de kansen groot dat u een verhoogd niveau van ontsteking heeft in het lichaam. Terwijl korte termijn ontstekingen (zoals na een blessure ) normaal en noodzakelijk zijn, is een ontsteking die maanden of jaren duurt dat niet . Chronische ontsteking is gekoppeld aan de ontwikkeling van atherosclerose , hartaanvallen , beroertes , diabetes en auto-immuunziekten, waaronder andere aandoeningen.

Daarintegen zijn vegetarische diëten van nature ontstekingremmend, omdat ze rijk zijn aan vezels, antioxidanten en andere fytonutriënten, en veel minder oorzaak zijn van ontstekingen, wat wel bij verzadigd vet en endotoxinen (gifstoffen die vrijkomen uit bacteriën en aangetroffen worden in dierlijk voedsel) voorkomt. Studies hebben aangetoond dat mensen die vegetarische voeding omarmen, en in staat zijn om het niveau van C-reactief proteïne (CRP), een indicator van ontsteking in het lichaam, drastisch te verlagen.

2. Uw cholesterolgehalte in het bloed zal dalen.
Verhoogd cholesterolgehalte in het bloed is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten en beroertes, twee van de grootste moordenaars in de Wereld. Verzadigd vet voornamelijk in vlees, gevogelte, kaas en andere dierlijke producten-is een belangrijke drijvende kracht achter onze cholesterolgehalte in het bloed. Cholesterol in ons voedsel speelt eveneens een rol.

Studies tonen consequent aan, dat wanneer mensen vegetarisch gaan eten, een cholesterolniveau daling hebben tot 35%. In veel gevallen is de daling gelijk aan die van vele geneesmiddeltherapiën, maar met positieve neveneffecten! Mensen die cholesterolverlagende medicijnen nodig hebben kunnen hun cholesterolniveau en cardiovasculair risico verder laten zakken door een plantaardig dieet aan te nemen.

Whole-food, ongeraffineerde plantaardige voeding verlaagt het cholesterol, omdat ze neigen naar een laag niveau van verzadigd vet en ze bevatten geen cholesterol. Bovendien zijn vegetarische diëten rijk aan vezels, die het cholesterol verder verlagen. Van soja is ook aangetoond dat het een rol speelt bij het verlagen van cholesterol, voor degenen die dit erbij willen.

3. Je zult je microbiome een makeover geven.
De triljoenen van micro-organismen die in ons lichaam leven worden gezamenlijk de microbiome genoemd. Steeds vaker worden deze micro-organismen erkend als cruciaal voor onze algehele gezondheid: niet alleen helpen ze ons voedsel te verteren, maar ze produceren kritische voedingsstoffen, trainen ons immuunsysteem, zetten genen aan en uit, houden onze darmweefsel gezond, en helpen ons tegen kanker te beschermen . Studies hebben ook aangetoond dat ze een rol spelen in obesitas, diabetes, atherosclerose, auto-immuunziekten, darmziekten veroorzaakt door ontstekingen , en leverziekten.

Plantaardige voedingsmiddelen helpen bij het vormen van een gezond darm microbiome. De vezels in plantaardige voedingsmiddelen bevorderen de groei van de “vriendelijke” bacteriën in onze darmen. Anderzijds kunnen vezelarme-diëten (deze waar veel zuivelproducten, eieren en vlees in zit) de groei van ziekteverwekkende bacteriën bevorderen. Plaatselijke studies hebben aangetoond dat wanneer alleseters choline of carnitine (in vlees, gevogelte, vis, eieren en melk) eten, darmbacteriën een stof maken die door onze lever wordt omgezet naar een toxisch product genaamd TMAO. TMAO leidt tot verslechtering van cholesterol plaques in onze bloedvaten en escaleert het risico op een hartaanval en beroerte.

Interessant is dat mensen die vegetarisch eten, weinig of geen TMAO aanmaken na een maaltijd met vlees, omdat ze een totaal andere darm microbiome hebben. Het duurt slechts een paar dagen om de patronen van onze darm bacteriën te veranderen – de voordelen van een vegetarisch dieet beginnen snel!

4. U kunt de werking van uw genen veranderen.
Wetenschappers hebben de opmerkelijke ontdekking gedaan dat milieu- en leefstijlfactorengenen aan en uit gezet kunnen worden. Zo kunnen de antioxidanten en andere voedingsstoffen uit een strikt vegetarisch dieet, de manier van genexpressie veranderen en cellen optimaliseren die beschadigd DNA repareren. Onderzoek heeft ook aangetoond dat veranderingen in levensstijl, met inbegrip van een vegetarisch dieet, de uiting van kankergenen kan verminderen bij mannen met een laag risico op prostaatkanker. We hebben zelfs gezien dat een vegetarisch dieet, samen met andere veranderingen in levensstijl, onze telomeren kan verlengen – de doppen aan het einde van chromosomen die helpen om ons DNA stabiel te houden. Dit kan betekenen dat onze cellen en weefsels langzamer verouderen, omdat verkorte telomeren in verband gebracht worden met veroudering en voortijdig overlijden.

5. U zult drastisch uw kansen verminderen op het krijgen van type 2 diabetes.
Naar schatting hebben 38% van de Amerikanen prediabetes, een voorloper van type 2 diabetes. Van dierlijke eiwitten, vooral rood en verwerkt vlees, is in studie na studie aangetoond dat deze het risico op het krijgen van diabetes type 2 verhoogd. In de bevolking van Adventisten, hebben alleseters een verdubbeling van kans om diabetes te krijgen, vergeleken met vegetariers, wat ook het verschil in lichaamsgewicht verklaart. In feite is er in deze populatie, bij het eten van vlees een keer per week of meer over een periode van 17 jaar, een 74%! verhoogd risico op diabetes. Ook in de Health Professionals Follow-up Study en de Nurses Health Study werd het verhogen van de rood vlees consumtie, met meer dan een halve portie per dag, geassocieert met een 48% verhoogd risico op diabetes in 4 jaar.

Waarom zou vlees type 2 diabetes veroorzaken? Verschillende redenen; dierlijk vet, dierlijke (heem) ijzer en nitraat conserveermiddelen in vlees, zijn bevonden als veroorzakers van het beschadigen van alvleeskliercellen, verergeren ontsteking, leiden tot gewichtstoename, en doen afbreuk aan de manier waarop insuline werkt.

U zal uw kansen op het krijgen van type 2 diabetes drastisch verminderen door dierlijke producten van uw bord weg te laten, en alleen ongeraffineerde plantaardige voedingsmiddelen te eten. Dit geldt vooral wanneer je volkoren granen eet, die zeer beschermend zijn tegen type 2 diabetes. Je leest het goed: koolhydraten beschermen je eigenlijk tegen diabetes! Tevens kan een vegetarisch dieet uw diabetes verbeteren of zelfs omkeren, ook nadat u de diagnose type 2 diabetes heeft gekregen.

6. U zult de juiste hoeveelheden en het juiste type-eiwit binnen krijgen.
De gemiddelde alleseter in de VS krijgt meer dan 1,5 maal de optimale hoeveelheid eiwit binnen, het meeste uit dierlijke bronnen. In tegenstelling tot de populaire perceptie, betekent dit teveel aan eiwit niet dat het ons sterker en slanker maakt. Overmatig eiwit wordt opgeslagen als vet of wordt omgezet in afval, en dierlijke eiwitten zijn een belangrijke oorzaak van gewichtstoename, hartziekten, diabetes, ontstekingen en kanker.

Anderzijds, het eiwit dat gevonden wordt in ongeraffineert plantaardige voeding beschermt ons tegen vele chronische ziekten. U hoeft uw eiwitinname niet bij te houden of eiwitsupplementen te gebruiken wanneer u plantaardig eet; wanneer u voldoet aan uw dagelijkse calorie behoeften, krijgt u voldoende eiwitten binnen. De langstlevende mensen op aarde, die wonen in de ‘blauwe zones’, krijgen ongeveer 10% van hun calorieën uit eiwitten. In de VS is die inname 15% tot 20%.

7. U zult een grote impact maken op de gezondheid van onze planeet en haar bewoners.
Landbouw met dieren is uiterst destructief voor de planeet. Het is de grootste bijdrage aan uitstoot van broeikasgassen, en is een belangrijke gebruiker van het land- en water, en is oorzaak van ontbossing, vernietiging van de wildernis, en het uitsterven van diersoorten. Er is ongeveer 2000 liter water nodig om één pond rundvlees te produceren in de VS. De hoeveelheid vis in onze oceanen raakt snel uitgeput; volgens sommige schattingen kunnen de oceanen leeg zijn in 2048. Het huidige voedselsysteem, op basis van vlees- en zuivelproductie, draagt ​​ook bij aan honger in de wereld – het merendeel van de gewassen in de wereld wordt verbouwt voor het voeden van vee, niet het voeden van mensen.

Even belangrijk is dat dieren die voor voedsel worden gefokt, voelende wezens zijn die lijden, of zij nu opgegroeien in een industriële boerderijfabriek of op bedrijven met het label “humaan.” Het vegetarisch eten helpt ons een leven te leiden met meer mededogen. Immers, gezondheid gaat niet alleen over het voedsel dat we eten; het gaat ook over het bewust-zijn van hoe onze keuzes van invloed zijn op de planeet met al degenen met wie we deze delen.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 5 studies – kan het fabeltje over verzadigd vet in de prullenbak?
Next Zikavirus Hoe gevaarlijk is het nou eigenlijk echt?

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De voor- en nadelen van slapen met je huisdier

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Volledige lijst van voedselproducten en merken die vol zitten met populaire kanker veroorzakende onkruidverdelger Glyfosaat

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Hij versloeg kanker twee keer en Steve wil zijn geheimen delen met jou!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat