Leefstijlveranderingen drongen aantal kankergevallen VS fors terug

Leefstijlveranderingen drongen aantal kankergevallen VS fors terug

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Veranderingen in leefstijl en overheidsmaatregelen ter verbetering van de volksgezondheid, blijken in de VS te hebben geleid tot een gestage afname van het aantal overlijdensgevallen ten gevolge van kanker.
In Amerika overlijden sinds 1991 steeds minder mensen aan kanker. De American Cancer Society spreekt in een recent rapportover een afname van 23%. Volgens experts van de Virginia Commonwealth University (VCU) is dit deels te danken aan maatregelen ter verbetering van de volksgezondheid, sociale veranderingen en een veranderd beleid. Voorbeelden hiervan zijn het rookverbod op veel plaatsen en het heffen van forse accijnzen op tabak.

Sociale norm
“Het rookverbod in vliegtuigen of restaurants heeft de sociale norm veranderd,” zegt Steven Woolf van VCU. “De samenleving is erop afgestemd dat roken slecht voor je is.” Daarbij helpt de nadruk op andere leefstijlaanpassingen, zoals een gezond eetpatroon en voldoende sporten, om het aantal doden door kanker terug te dringen. Ook overlijdens door andere ziektes als hartfalen en diabetes lopen hierdoor terug.

Als je stopt met roken, gezond eet, regelmatig sport en matigt met alcohol, kan één op de drie vroegtijdige overlijdens voorkomen worden

Hoewel in 21 Amerikaanse staten kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is, bestaat de hoop dat de trend zich voort blijft zetten dankzij een grotere bewustwording, meer onderzoek en betere behandelingen, vooral bij mensen met lagere inkomens. Gordon Ginder, van het VCU Massey Cancer Center: “Er zijn 14,5 miljoen overlevenden van kanker die vandaag nog leven dankzij verbeterd onderzoek, patiëntenzorg en educatie. Door steeds nieuwe ontdekkingen is er een grote kans dat mensen met kanker vaker overleven en een betere kwaliteit van leven houden.”

2016
De verwachting is dat er in 2016 in de VS nog altijd 600.000 mensen zullen overlijden aan kanker. Er blijft dus volop werk aan de winkel. Woolf: “Het leuke is dat als je een klein aantal leefstijlveranderingen doorvoert, dit niet alleen de kans op kanker of hartklachten verkleint, maar ook op andere ziektes. Als je stopt met roken, gezond eet, regelmatig sport en matigt met alcohol, kan één op de drie vroegtijdige overlijdens voorkomen worden.”

Bron

Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Sporten in de winter: onderkoeling dreigt (hypothermie & winterkoude)
Next 11 Bewezen manieren om af te vallen zonder dieet of sporten

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met drinken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Ik slaap zoveel beter nu ik gestopt ben met DIT. Kan niet geloven dat ik hier nu pas achter kom…

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Bill Gates draait en kronkelt over coronavirusvaccins die bij testpatiënten universele bijwerkingen veroorzaken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later