De geneeskrachtige werking van basilicum met Recept

De geneeskrachtige werking van basilicum met Recept

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Dit Welriekende en geneeskrachtige kruid hoorde oorspronkelijk thuis in India. Daarvandaan werd het 1000 jaar geleden door monniken via het Midden-Oosten naar Europa gebracht. Tegenwoordig wordt basilicum ik vrijwel alle gematigde klimaatzones geteeld en voor het kruiden van soepen, salades en vlees spijzen gebruikt. Vooral de Italiaanse keuken kan men zich bijna niet voorstellen zonder vers basilicum. En terecht, want het verfijnt niet alleen de smaak van de gerechten, maar het bevordert tegelijk de spijsvertering.
Het onopvallende kruid werd in de afgelopen eeuwen grote eerbied getoond, omdat het de geest zou zuiveren en malaria zou genezen. Tegenwoordig is bekende dat basilicum met name de eetlust opwekt, een kalmerende werking heeft en helpt krampen op te heffen. Om deze redenen wordt dit genezende kruid gebruikt bij maag- en spijsverteringsproblemen, een vol gevoel en winderigheid.
Geneeskrachtige werking
Vanwege de kalmerende werking wordt basilicum toegepast bij winderigheid, indigestie, nervositeit en slapeloosheid. Het wekt de eetlust op en bevordert de spijsvertering en galproductie. De mild-scherpe smaak van basilicum stimuleert ook de speekselproductie, zodat het lichaam het voedsel beter kan verwerken.
Bestanddelen
De genezende werking van basilicum is in de eerste plaats afkomstig van de etherische olie met als belangrijkste stoffen methylchavicol en looizuur. Basilicum heeft niet alleen een kalmerende werking, het bevordert ook de activiteit van de trilhaartjes in de neus en ondersteunt het uitscheiden van neuslijm en ziekteverwekkende kiemen.
Basilicum snuiven
Bij aandoeningen van de luchtwegen wordt basilicum als ‘snuiftabak’ gebruikt: het gedroogde kruid in een vezel fijnmaken en door de neus opsnuiven. Door het drogen van de bladeren neemt het gehalte aan etherische olie toe,dit versterkt de antibacteriële en slijmoplossende werking.
Italiaanse pesto:
– 1 grote bos basilicum
– 50g pijnboompitten
– 2 knoflookteentjes
– 50g geraspte pecorino
– 20g geraspte Parmesaanse kaas
– 6-8 eetlepels olijfolie
– zout,zwarte peper

  1. De pijnboompitten zonder vet in een koekenpan goudgeel roosteren en laten afkoelen.
  2. De knoflook pellen en halveren. Basilicum wassen, droogslingeren en grof hakken.
  3. Alle ingrediënten in een schaal doen en pureren. Met zout en peper op smaak brengen en serveren bij de pasta.

Voor een betere spijsvertering
Basilicumwijn heeft de verwarmend effect en bevordert de spijsvertering. Drink hiervan na de maaltijden een likeurglaasje: laat 30g basilicum in 7dl witte wijn 24 uur trekken. Daarna filteren.
Bij blaas- en nierontsteking
Om uw blaas en nieren goed door te spoelen, kunt u drie keer per dag tussen de maaltijden door een theemengsel van basilicum en berkenblad drinken, tot de klachten zijn verdwenen. Hiertoe op 4 theelepels basilicum en 4 theelepels basilicum en 4 theelepels berkenblad 1/4 liter kokend water gieten en ongeveer 10 minuten laten trekken.
 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Waarom een hoge cholesterol geen hart- & vaatziekten veroorzaakt.
Next Home CATEGORIEËN MIDDELTJES Recept geschreven in de Bijbel: Deze krachtige en 3500 jaar oud remedie...

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Dit natuurlijke recept zal uw Gezichtshaar voor altijd laten verdwijnen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Spierkrampen behandelen en voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Verbrand Vet super snel met dit magische banaan drankje!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat