‘Grasgevoerd vlees heeft laagste kankerrisico’

‘Grasgevoerd vlees heeft laagste kankerrisico’

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
In oktober meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat rood vlees ‘waarschijnlijk kankerverwekkend‘ is, en vleeswaren in de categorie ‘kankerverwekkende stoffen’ thuishoren. Vermoedelijk is niet alle vlees even slecht.
Rood vlees van vee dat zijn hele leven gras heeft kunnen eten, heeft mogelijk een lager kankerrisico. Dat stelde de Mayo Clinic al in 2014. Vlees van koeien die hun hele leven of in de afmestfase gras hebben gegeten heeft een lager vetpercentage dan dat van graangevoerde runderen. In grasgevoerd vlees zitten ook meer omega-3 vetten, meer antioxidanten zoals vitamine E en meer CLA (Conjugated Linoleic Acid) dan in graangevoerd vlees. Die laatste zouden het risico op hartaandoeningen en kanker verminderen.

Ik denk dat we echt een verschuiving waarnemen in hoe we hier in de VS over rundvlees denken. Het gaat niet alleen om minder vlees eten en onszelf tekort doen, het gaat om beter vlees

‘Ethisch verantwoord’
De onderzoeksgegevens zijn een opsteker voor het Amerikaanse bedrijf Verde Farms. Dat streeft er naar meer Amerikanen grasgevoerd vlees te laten eten, in plaats van graan- of brokgevoerd. Vleeseters in rijke landen bekeren zich meer en meer tot vlees dat ethisch verantwoord is. Dat is goed nieuws voor Verde Farms, dat zijn verkopen in 2014 met 70% zag groeien. CEO Dana Ehrlich: “Ik denk dat we echt een verschuiving waarnemen in hoe we hier in de VS over rundvlees denken. Het gaat niet alleen om minder vlees eten en onszelf tekort doen, het gaat om beter vlees.”
Verde Farms grijpt het WHO-rapport dan ook aan om duidelijk te maken dat ‘beter vlees’ op drie marketingpijlers rust: consumentengezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid. Dierenwelzijn en duurzaamheid stond al hoog in het vaandel. Verde Farms laat zich voorstaan op een diervriendelijke behandeling van de koeien, die vooral in Uruguay, Nieuw-Zeeland en Australië gehouden worden. De familiebedrijven waar Verde Farms mee samenwerkt, gaan zonder feedlots, granen, antibiotica of groeihormonen te werk. Ook is het gras waar de koeien op grazen puur natuur; er komen geen synthetische pesticiden of kunstmest aan te pas.
In Nederland te koop
Ook in Nederland is gegarandeerd grasgevoerd rundvlees uit Uruguay te koop. Lento Melo biedt het in zijn webshop aan.

Bron

Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Verkeerd voedingsadvies overheid en hartstichting grotendeels verantwoordelijk voor forse stijging hartproblemen
Next Nieuwe risicofactor voor autisme: het polycysteus ovariumsyndroom

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Interview met Derrick Broze – Het gebruik van ivermectine in Mexico legt het gecontroleerde verhaal rond het medicijn bloot

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

10 etenswaren, die in je huis aanwezig zijn en waarvan je niet wist, dat ze in China geproduceerd werden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Mensen worden ziek doordat ze arm zijn

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later