Slaapapneu behandelen met neurostimulatie geeft "positieve resultaten"

Slaapapneu behandelen met neurostimulatie geeft "positieve resultaten"

Luister naar dit artikel

Bepaalde patiënten met slaapapneu kunnen met succes behandeld worden met een implanteerbare neurostimulator, die met elektrische pulsen naaar de tong of keel de luchtweg openhoudt. Dat meldt het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) vandaag. Het nieuwe systeem doet apneu “aanzienlijk en aanhoudend” dalen, klinkt het.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


‘Uit de resultaten blijkt dat de nieuwe therapie de slaapapneu aanzienlijk doet dalen en de levenskwaliteit verbetert’

Bij patiënten met slaapapneu klapt de luchtweg tijdens de slaap meermaals toe. Dat kan leiden tot hevig snurken, vermoeidheid, maar ook hartproblemen. Door de vermoeidheid verhoogt ook de kans op dodelijke verkeersongelukken. Meer dan 400.000 Belgen zouden er mee te maken hebben.
Er bestaan behandelingen zoals een beademingsmasker en een prothese, maar dat werkt niet bij iedereen. Het bedrijf Inspire Medical Systems ontwikkelde nu een implanteerbare neurostimulator.
“Het nieuwe systeem volgt de natuurlijke ademhalingscyclus van de patiënt. Het gaat om een onderhuidse ademhalingssensor en een stimulatiedraad, aangedreven door een kleine batterij”, klinkt de uitleg. “Tijdens de slaap ‘voelt’ het systeem de ademhalingspatronen en stimuleert het de tong en de keel met een lichte impuls, zodat de luchtweg openblijft. De patiënt kan het systeem aan- en uitzetten met een afstandsbediening.”

Levenskwaliteit

De nieuwe therapie werd drie jaar lang onderzocht in 22 slaapcentra in de Verenigde Staten en Europa, waaronder het UZA. “Uit de resultaten blijkt dat de nieuwe therapie de slaapapneu aanzienlijk en aanhoudend doet dalen en de levenskwaliteit en de therapiegetrouwheid verbetert”, klinkt het bij het ziekenhuis.
De therapie, met de naam ‘Inspire II’, wordt in de VS terugbetaald. In België loopt volgens de betrokken wetenschappers een aanvraagdossier bij het RIZIV.
Eénjaarresultaten resultaten van de zogenaamde STAR-studie werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘New England Journal of Medicine’. Langetermijnresultaten staan in de online-editie van ‘Otolaryngology – Head and Neck Surgery’.
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 46 redenen waarom jouw lichaam iedere dag water nodig heeft
Next Waarom je ziek wordt ?

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Antibiotica verhogen risico op darmkanker, waarschuwt nieuwe studie

Luister naar dit artikel Er zijn meerdere risicofactoren voor het ontwikkelen van darmkanker. Dus wat veroorzaakt het? Meer dan de helft van de gevallen van darmkanker houdt verband met leefstijlfactoren,

Onderzoek

Relatie tussen suiker en kanker onthuld. Deze Belgische wetenschappers doen baanbrekende ontdekking

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van een groep Belgische wetenschappers blijkt dat suiker kankertumoren helpt groeien en bovendien agressiever maakt. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we

Onderzoek

Dit is waarom je nooit water uit een plastic flesje moet drinken!

Luister naar dit artikel Water is een van de gezondste drankjes in de wereld. Water is ook vooral goed om alle afvalstoffen in je lichaam af te voeren. Omdat ons