Wetenschap: door vitamine D kun je in Superman veranderen

Wetenschap: door vitamine D kun je in Superman veranderen

Luister naar dit artikel

De wintertijd is weer ingegaan. Het wordt kouder, de zon gaat eerder onder en je krijgt minder vitamine D. Een tekort aan vitamine D kan tot een hele reeks gezondheidsproblemen leiden.
Wetenschappers hebben afgelopen week een studie over vitamine D afgerond en kwamen tot de ontdekking dat mensen die genoeg van deze vitamine binnenkrijgen, minder kans hebben op hartziekte en minder moe worden na inspanningen. Simpel gezegd: door vitamine D verander je in Superman.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Botten en tanden

Vitamine D, tevens een hormoon, helpt bij de groei van botten en tanden en is nodig voor de opname van andere voedingsstoffen. Het is lastig om via voeding voldoende binnen te krijgen.
Als de zon op je huid schijnt, word je blootgesteld aan ultraviolet-B. Er wordt vervolgens vitamine D aangemaakt in het lichaam. In de winter hebben veel mensen moeite om genoeg van deze belangrijke vitamine binnen te krijgen.
Onderzoekers van de Queen Margaret University in het Schotse Edinburgh wilden weten welke gezondheidsvoordelen mensen met een vitamine D-tekort moeten missen. Tijdens de studie kregen proefpersonen twee weken lang iedere dag 50 microgram vitamine D of een placebo.

Cortisol

De mensen die het supplement kregen, hadden niet alleen een lagere bloeddruk, ook maakten ze minder van het stresshormoon cortisol aan. Deelnemers die vitamine D namen, konden tijdens een conditietest 6,5 kilometer fietsen in 20 minuten. Voor de periode van twee weken kwamen ze niet verder dan 5 kilometer.
Na de inspanningen waren deze mensen minder uitgeput omdat vitamine D het cortisolgehalte verlaagt. Cortisol zorgt ervoor dat de aderen en bloedvaten vernauwen.
Aangezien vitamine D mogelijk een rol speelt bij het voorkomen van kanker, hart- en vaatziekten, Alzheimer, diabetes, depressie en overgewicht en veel mensen er niet genoeg van krijgen, lijkt het geen slecht idee om deze winter een supplement te nemen. Er is alleen één bijwerking: je verandert langzaam in een knappe, gespierde man met een rode cape die kan vliegen.
[Details]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hoe stress ook positief kan uitdraaien
Next GMO ‘plofzalm’ veilig verklaard in VS

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Nieuwe studie toont aan dat mRNA-vaccin van Pfizer in slechts 6 uur DNA wordt, in vitro

Luister naar dit artikel Sinds het Pfizer-BioNTech-vaccin voor het eerst werd goedgekeurd onder de FDA’s Emergency Use Authorization op 11 december 2020, is de wereld verteld dat de mRNA-technologie die

Onderzoek

Blaasontstekingen behandelen zonder antibiotica

Luister naar dit artikel Mogelijk zullen blaasontstekingen in de toekomst kunnen behandeld worden zonder antibiotica. Een internationaal team van onderzoekers van Onderzoekers van VUB en VIB en het Amerikaanse center

Nieuws

Onderzoek onthult: Zonnebaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden

Luister naar dit artikel We hebben allemaal de waarschuwingen gehoord over zonnebaden en te veel blootstelling aan de zon, maar wetenschappelijk onderzoek geeft ons goede reden om op angst gebaseerde