Verhoog je Metabolisme & Verlies Vet met Kou

Verhoog je Metabolisme & Verlies Vet met Kou

Luister naar dit artikel

Je lichaam en vooral de kern van je lichaam waar de vitale delen zich bevinden (borst, buik en hoofd) functioneren optimaal bij een temperatuur van 37 graden Celcius. Wanneer de temperatuur in deze vitale gedeelten lager wordt dan 36 of hoger dan 38 zie je de eerste tekenen optreden van disbalans (die soms ook voordelig kunnen uitpakken zoals bij koorts). Het lichaam zal proberen terug te keren naar een homeostatische toestand van +/- 37 graden. Bij verhitting zal je excessief gaan zweten om af te koelen, je huid wordt rood omdat je bloedvaten proberen warmte kwijt te raken aan de oppervlakte (je huid).
Meer energieverbruik door kou
Wanneer het tegenovergestelde gebeurt en je lichaam wordt blootgesteld aan koude zal het proberen alle zeilen bij te zetten om de kerntemperatuur op 37 graden te houden. De warmte wordt zoveel mogelijk vastgehouden in en rondom organen en hersenen. Je kan gaan rillen en kippenvel krijgen, allemaal om maar zoveel mogelijk warmte te genereren en vast te houden. Wanneer je lichaam wordt blootgesteld aan kou, vereist dat meer warmteproductie = meer energieverbruik om je lichaam op de temperatuur van 37 graden Celcius te houden. Om dit te kunnen doen moet je interne kacheltje maximaal opgestookt worden. En om deze kachel op te stoken zal het lichaam als brandstof meer vetten dan normaal verbranden. Dat wil dus zeggen dat je hele stofwisseling zal gaan veranderen als je gaat beginnen met koudetraining en je vetvoorraden worden aangesproken als brandhout voor op het kacheltje. Zo simpel is dat!
Genetisch geschut
In onze evolutie van ruim 7 miljoen jaar heeft de kou ons lichaam beïnvloed en gevormd. Er zijn genen en fysiologische aanpassingen ontstaan die helpen bij het overleven van de winter omdat we werden gedomineerd door twee seizoensgebonden uitdagingen, minder voedsel en (milde) koude-stress. Deze genen en aanpassingen beïnvloeden onder andere je lichaamssamenstelling maar ze moeten wel “aangezet” worden. Misschien is ons probleem als mens wel dat de winter er nooit meer is en we de genen niet meer gebruiken die zorgen dat we de winter overleefden.
BAT ontwaakt uit winterslaap!
Zo geldt dat ook voor de genen die aanzetten tot bruinvet productie. Ze worden niet meer aan het werk gezet omdat de externe prikkel, koude, ontbreekt. Bij het herintroduceren van een externe koude prikkel worden de genen weer “aangezet” en zullen overgaan tot het activeren en aanmaken van bruinvet, ook wel bruin adipoos weefsel genoemd (brown adipose tissue: BAT). Dit is een vetsoort anders dan de meeste mensen kennen en hebben, namelijk witvet. Bruinvet is “goed” vet dat tot 5x beter isoleert en tot 5x meer energie verbruikt. Ook door het aanspreken en aanmaken van meer bruinvet zal je stofwisseling dus veranderen en ervoor zorgen dat je witvet – je buik-, heup,- en billenvet – als sneeuw voor de zon verdwijnt!
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Kaneel en honing, hét wonderbaarlijke geneesmiddel
Next Welke -alledaagse- voeding werkt bij welke pijn en aandoening ? (bewezen)

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Voor de sceptici – Kanker geen big business? Dan moet je dit echt even lezen!

Luister naar dit artikel Producenten van kankermedicijnen maken soms tientallen miljarden winst op slechts één medicijn. Het is volstrekt onduidelijk hoe prijzen voor deze medicatie worden berekend door de farmaceuten.

Overig

Honderden Britse artsen en academici dringen er bij Boris Johnson op aan: COVID-gegevens zijn ‘overdreven’ en de tweede golf is ‘misleidend’

Luister naar dit artikel Bijna 500 medici en academici hebben een brief geschreven aan de Britse premier Boris Johnson – slechts enkele uren nadat de Amerikaanse verkiezingen zijn ‘beslist’ –

Overig

Vaginale geurtjes: je moet altijd goed opletten hoe het ‘daar beneden’ ruikt

Luister naar dit artikel Over je private delen praten, is behoorlijk onaangenaam. Je private delen zijn namelijk … privé. De realiteit is echter dat heel wat vrouwen niet veel weten