Jongetje (8) verlost van epileptische aanvallen dankzij cannabisolie

Jongetje (8) verlost van epileptische aanvallen dankzij cannabisolie

Luister naar dit artikel

Forrest Smelser uit de Amerikaanse staat Oregon lijdt aan epilepsie. Tot voor kort had hij vaak last van aanvallen, maar daar is een einde aan gekomen dankzij cannabisolie.
Toen Forrest net acht jaar oud was, werd hij gediagnosticeerd met epilepsie. Sommige aanvallen duurden wel een kwartier lang. Aanvallen die langer dan vijf minuten duren kunnen tot permanente hersenschade leiden.
De moeder van Forrest, Tanesha, belandde vaak met hem op de spoedeisende hulp, tot artsen hem oxcarbazepine voorschreven. De medicijnen maakten de aandoening alleen maar erger. “Hij schreeuwde, begon te vechten en sloeg zichzelf,” zei Tanesha.
Op een bepaald punt werd Forrest door het medicijn zelfs suïcidaal. Tanesha begon te zoeken naar alternatieven. Ze kwam informatie tegen over de voordelen van medicinale cannabis en besloot hem cannabidiol (CBD) te geven.
Na een behandeling van negen weken had Forrest geen last meer van aanvallen. CBD is één van de actieve bestanddelen van medicinale cannabis. Het stofje helpt tegen epileptische aanvallen, ontstekingen en pijn.
“Nu ik deze medicatie neem voel ik me als een normale jongen,” zei Forrest.
“Voor mij is het alsof dit zijn leven heeft gered,” zei Tanesha. “Ik weet dat het onconventioneel klinkt, maar het werkt!”
Forrest is één van de 467.711 kinderen in de Verenigde Staten met epilepsie. In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen epilepsie.

[Medical Daily]


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Alles wat je moet weten over vitamine D
Next Nieuwe trend: Nederlandse kinderen te dun

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De geplande sterilisaties van zwarte mensen worden goedgekeurd door ‘humanitaire’ organisaties

Luister naar dit artikel De meeste lezers van Health Bytes zijn zich waarschijnlijk al bewust van het feit dat niet alles is wat het lijkt als het gaat om “gezondheidsprogramma’s” van de

Overig

Abbott Labs onthult COVID-19 “Gamechanger”: draagbare test kan virus detecteren in minder dan 5 minuten

Luister naar dit artikel Een week nadat de FDA noodtoestemming had verleend aan een point-of-care-test die beweerde resultaten te produceren in minder dan 45 minuten, heeft het bureau Abbott Labs

Overig

Elke maand zeker 20 doden door medische fouten in ziekenhuizen

Luister naar dit artikel In Nederland overlijden maandelijks minimaal 20 patiënten door medische fouten in ziekenhuizen. Dat is gebleken uit cijfers opgevraagd door  RTL Nieuws in maart 2018. Deze cijfers