Vaderschapstest wijst uit dat man de vader niet is; ongeboren tweelingbroer is dat wel

Vaderschapstest wijst uit dat man de vader niet is; ongeboren tweelingbroer is dat wel

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een koppel uit Washington was dolgelukkig met de geboorte van hun gezonde zoon, maar al gauw rezen er vragen over de biologische vader van het kind. De baby bleek namelijk zijn bloedgroep met geen van beide ouders te delen. Omdat het kind in vitro was verwekt, dachten de ouders dat er sperma was verwisseld in het lab.
De ouders wendden zich tot dr. Barry Starr, geneticus aan de universiteit van Stanford. Een DNA-test bevestigde de vermoedens van het paar: de man was niet de biologische vader van het kind. Verrassend genoeg bleek hij wel de oom te zijn. De verwarring van het echtpaar werd alleen maar groter, maar de arts realiseerde zich dat hij te maken had met een zeldzaam genetisch fenomeen, nl. chimerisme. Dat houdt in dat cellen met een verschillende genetische achtergrond voorkomen in 1 individu. Behalve het DNA dat de man geërfd had van zijn ouders, bevond zich nog een ander type DNA in zijn lichaam: dat van zijn nooit geboren tweelingbroer. Dat had hij in de baarmoeder geabsorbeerd en 34 jaar later werd dit doorgegeven aan zijn kind.
Chimerisme komt het meest voor als gevolg van een zwangerschap. Een moeder kan cellen van het kind in haar eigen lichaam krijgen, of andersom. Deze cellen verschillen genetisch van elkaar omdat behalve de moeder ook de vader bijdraagt aan de genetische samenstelling van het kind. Ook bloedtransfusies en transplantaties van organen en beenmerg kunnen leiden tot chimerisme. Dit is echter – voor zover bekend – de eerste keer dat chimerisme leidt tot de geboorte van een kind met ander DNA dan dat van zijn ouders.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Elke vinger is gebonden aan twee organen: Deze Japanse methode zal de genezing helpen in een paar minuten
Next Alles wat je moet weten over vitamine D

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Deze simpele truc kan jouw baby redden van een verstikking! IEDEREEN moet dit weten!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Poepbank geopend in Leiden

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Waarom kiest een derde van de kankerpatiënten voor alternatieve behandelingen – een mislukking van de moderne geneeskunde?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat