Hoe ontgiftig je van E621 (mononatriumglutamaat) en aspartaam

Hoe ontgiftig je van E621 (mononatriumglutamaat) en aspartaam

Luister naar dit artikel

In het artikel E-nummer 621 verstoort zenuwstelsel ernstig. Waar zit het in?  kon je  lezen waarom je E621 beter kunt vermijden. Je lichaam hoopt giffen op, zoals E621 (mononatriumglutamaat, MSG) en aspartaam (E951).


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De vraag is dan ook: hoe kom je er vanaf ?

Terwijl we mononatriumglutamaat en/of aspartaam binnen krijgen in de loop der tijd, produceert ons lichaam een formaldehyde bijproduct tijdens de omzetting van de deze gifstoffen. De formaldehyde bindt zich aan de DNA cellen en veroorzaakt DNA schade. Het is de opeenstapeling van formaldehyde, die ziekte (waaronder kanker) en persoonlijkheids-, ontwikkelings-, en neurologische aandoeningen veroorzaakt. E621 en E951 zijn niet zomaar gifstoffen: het zijn excitotoxinen. En dit zijn moleculen, die werken als prikkelende neurotransmitters, die tot vergiftiging van zenuwcellen kunnen leiden.

E621 (mononatriumglutamaat ) en E951 (aspartaam) gevaarlijk voor zenuwstelsel

Er zijn glutamaat neurotransmitters in de hersenen, maar ook in het hart, het zenuwstelsel en het darmkanaal. Dit houdt in dat een tekort aan natuurlijke bescherming een onmiddellijke negatieve reactie veroorzaakt. Het consumeren van MSG (E621) en andere excitotoxines veroorzaken sterk ongewenste effecten.
Het is daarom verstandig om de natuurlijke afweer van het lichaam tegen deze excitotoxine  reacties te vergroten en zo je lichaam te helpen om deze gevaarlijke chemicaliën uit je lijf te krijgen. De eerste stap in de ontgiftiging van E621 en E951 is natuurlijk de vermijding ervan.
Producten met de ingrediënten uit de weg gaan, brengt je al een heel eind in de goede richting. Er zijn tal van natuurlijke middelen die verdere ontgiftiging ondersteunen.

Kruiden en voeding beschermen tegen mononatriumglutamaat en aspartaam

 • Magnesium (liefst de chelaat of citraatvorm voor goede opname)
 • Omega 3 (bijvoorbeeld uit krillolie of lijnzaadolie)
 • Selenium
 • Zink
 • Ginkgo Biloba
 • Rode klaver
 • Melkdistel helpt de lever bij reiniging van gifstoffen.
 • Kurkuma is ook een hele goede optie. Het bevat kurkumine en voorziet het lichaam van DNA herstellende enzymen
 • Broccoli, bloemkool
 • Vitamine B1, B6
 • Vitamine C
 • Vitamine E

Op de website Unblind My Mind zijn een aantal ervaringen te lezen van mensen/kinderen die gestopt zijn met met name E621. Dit is vrij indrukwekkend en daarom een kleine greep:
“Mijn zoontje kreeg een glutamaatvrij dieet vanaf 3 jaar. Binnen 2 weken zag ik verbetering. Na 2 weken was hij oplettender en zich beter bewust van zijn omgeving. Hij communiceerde spontaner en uitgebreider, deed het beter op de peuterschool en was rustiger. Ook volgde hij beter instructies op. Deze verbeteringen gingen door. Hij heeft in een ‘mist’ gezeten en is nu veel opener.”
“Het vermijden van MSG heeft een grote impact op mijn zoon. Verslechteringen in zijn stemmingen en gedrag zijn weg. Hij kan zich beter focussen en is zich beter bewust van zijn omgeving. Ook zijn eczeem is zo goed als weg. Hij heeft een stoornis in het autisme spectrum en we hopen dat dit label t.z.t. ook wegvalt. “
“Ik zie echt een verandering in mijn zoon, die gediagnosticeerd is met autisme en Down. We hebben nog niet eens alles uit zijn voeding geëlimineerd. Hij communiceert meer en is aanwezig. Hij luistert beter, en heeft minder ongewenst gedrag. Hij reageert normaal in conversaties.”

“Mijn zoon was 2 jaar geleden gediagnosticeerd met autisme en epilepsie. Hij kreeg medicatie tegen epilepsie. Er was geen spontaan taalgebruik, maar zijn taalgebruik en interacties met anderen begonnen binnen twee weken te veranderen. De logopedist zijn dat hij 30 woorden spontaan ratelde, wat al 2 jaar niet meer gebeurd was. Ook zijn slaap is er op vooruit gegaan. Hij is meer gefocussed en meer aanwezig. Een echte doorbraak moet nog komen.”
“We zijn een week geleden met een glutamaat vrij dieet. We waren al bezig met een gluten-, soja-, caseïnevrij dieet dus we zaten er al dichtbij. We zien meer plezier en gelach bij onze dochter, ze is meer spraakzaam en spontaan. We zien nog steeds problemen met focus, herhaalgedrag en onbereidheid in bepaalde dingen maar we zijn nog maar een week bezig.”
“Onze zoon was een jaar geleden gediagnosticeerd met PDD NOS in de eerste graad. Hij was luidruchtig, had problemen met sociale interactie en vertoonde explosief gedrag. We startten met een glutamaatvrij dieet. Na twee weken kregen we een ontwenningsverschijnselen: geïrriteerdheid, grieperigheid. Dit kunnen ontwenningsverschijnselen zijn. Na een maand was mijn zoon nauwelijks nog luidruchtig, hij was rustiger, zich bewuster en kon beter met zijn frustraties omgaan. Ikzelf verloor gewicht, had veel meer energie. Mijn man’s darmproblemen waren er niet meer, en hij voelt zich alerter en beter gefocussed.”

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Bananen: Gezond of ongezond?
Next De snelste manier om buikvet te verliezen is met deze eenvoudige Drank

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Verpleeghuizen geven valse diagnoses van schizofrenie om ouderen te verdoven tot onderwerping

Luister naar dit artikel Een nieuw onderzoek van de New York Times ontdekte een verontrustende landelijke trend in verpleeghuizen, een trend die Amerikanen waarschijnlijk nog meer op hun hoede zal

Overig

10 tekenen van diabetes die iedereen zou moeten weten, negeer ze niet …

Luister naar dit artikel Diabetes (diabetes melitus) is een auto-immuunziekte bij de mens die optreedt als gevolg van hoge bloedsuikerspiegels. Volgens statistische gegevens lijden meer dan 387 miljoen mensen in

Overig

Hier schrik ik wel even van; vanaf nu eet ik nooit meer voorverpakte bakjes fruit.

Luister naar dit artikel Die voorverpakte bakjes fruit zijn natuurlijk hartstikke hanig. Je hoeft niet alles te snijden, en je neemt het makkelijk mee naar school of werk. We voelen