Is kaas even verslavend als morfine?

Is kaas even verslavend als morfine?

Luister naar dit artikel

Kaas op de boterham, kaas over de pasta, vooruit nog een paar blokjes bij een glaasje wijn ‘s avonds. Kaas, we houden ervan en dat is niet alleen vanwege de smaak. We zouden verslaafd zijn aan het stofje caseïne.
Caseïne is een dierlijk eiwit in melk dat enorm geconcentreerd wordt tijdens het maken van kaas en op een vreemde manier wordt afgebroken door je lichaam. Op zich is caseïne niet anders dan andere eiwitten, die bestaan uit een soort kralenketting van aminozuren.
Het verschil is dat als je maag-darmstelsel kaas probeert af te breken deze ketting niet volledig afbrokkelt. Sommige ‘kralen’ blijven verbonden met vijf of meer. Deze kortere kettingen worden casamorfines genoemd en die binden zich aan dezelfde receptoren in onze hersenen als morfine.
Het is een van de belangrijkste argumenten van de anti-zuivelbeweging. Kaas zou leiden tot bewustzijnsverlaging, vermoeidheid en depressie.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Koud douchen: gezond of ongezond?
Next Zo zal een pakje sigaretten er voortaan uitzien

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarom worden mensen van deze stam meer dan 100 jaar oud en weten ze niet wat kanker is?

Luister naar dit artikel In de natuur zijn er vele kruiden en geneesmiddelen waarvan bekend is dat kanker en andere ernstige ziekten ermee behandeld kunnen worden, maar de medische gevestigde

Overig

Is dit het einde van light dranken? Studie linkt Aspartaam aan grote problemen, verkopen dalen snel!

Luister naar dit artikel Het lijkt erop dat mensen de slechte invloed van light dranken op hun gezondheid beginnen te begrijpen, en ze het klaarspelen om te stoppen met het

Overig

DAAROM mag je in geen geval op je RECHTERZIJ slapen! Ontdek hier 5 redenen waarom je beter op je LINKERZIJ slaapt!

Luister naar dit artikel Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze