6 geneeskrachtige planten die je bloed ontgiften

6 geneeskrachtige planten die je bloed ontgiften

Luister naar dit artikel

Voel je je moe, opgezwollen en heb je een droge, doffe huid? Dit kunnen allemaal tekens zijn dat je bloed vol gif- en afvalstoffen zit. Dit betekent dat je niet enkel een gebrek aan vitaminen hebt, maar ook dat je cellen verzadigd zijn met stoffen die verwijderd moeten worden. In dit artikel beschrijven we voor jou enkelegeneeskrachtige planten, die je kunnen helpen je bloed te zuiveren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De gezondheid van ons bloed

52-300x228
Zoals de meeste mensen wel weten, zijn de organen die verantwoordelijk zijn voor het zuiveren van ons bloed van alle soorten afvalstoffen de nieren en de lever. Een goede manier om ze te helpen hun functie beter te verrichten is met een gebalanceerd dieet (dat ook soorten thee bevat). Dit zal het ontgiftingsproces van het bloed stimuleren.
Gezond bloed hebben is erg belangrijk, omdat het niet alleen helpt om bepaalde ziektes te voorkomen, maar ook omdat het een droge en doffe huid vermijdt. Het houdt bovendien de cellen in goede conditie, waardoor vroegtijdige veroudering tegengegaan wordt. Daarom is het van vitaal belang je lichaam in een goede conditie te houden, door ervoor te zorgen dat je dieet alle basisvoedingsstoffen bevat en dat je geen vitaminetekort hebt. Gebruik ook af en toe ontgiftende remedies om je bloed schoon, gezond en puur te houden. In dit artikel tonen we je hoe geneeskrachtige kruiden hierbij kunnen helpen.

Hoe kan ik mijn bloed ontgiften?

Voordat we je uitleggen welke soorten kruidenthee de beste zijn voor het ontgiften van je bloed, geven we je ook eerst even mee welke etenswaren je kunnen helpen:

  • Nuttig fruit: citroen, druiven, sinaasappelen, grapefruit, ananas, bosbessen, kiwi, aardbei etc.
  • Groenten die kunnen helpen je bloed te zuiveren: knoflook, ui, wortel, selderij, peterselie, spruiten, soja etc.

Ontgiftende kruiden en geneeskrachtige planten

1. Kliswortel

53-300x200
Dit is een perfecte ontgiftende plant voor de bloedsomloop en het lymfestelsel. Je kan hem vinden in je lokale natuurwinkel. De kliswortel heeft bekende ontgiftende effecten, verbetert de bloeddoorstroming, voorkomt vochtophoping en zwellen en veel meer.
Door deze plant zullen we meer afvalstoffen verwijderen via onze huid en urine. Hierdoor verlaagt ook de concentratie urinezuur in ons lichaam. Meer kunnen we toch niet vragen? Toch wel, want kliswortel doet nog veel meer: het werkt fantastisch bij de behandeling van artritis, ischias, jicht, huiduitslag, acne, maagzuur, nier- en galstenen, leverstoornissen, cystitis, herpes, koorts, diabetes… Voeg gewoon een theelepel kliswortel toe aan een kop kokend water. Je kan tot 2 koppen per dag drinken. Je zal snel merken dat je je veel beter voelt.

2. Vlierbloesem

54-300x203
Heb je hier ooit al van gehoord? Het is een zeer goed laxeermiddel, maar heeft ook reinigende en antiseptische eigenschappen. Het vermindert zwelling, bevat natuurlijke antibacteriële stoffen, ontgift het bloed en is goed voor de nieren en de lever. Je kan het terugvinden in natuurwinkels, zowel in vloeibare vorm als in tabletten. Indien mogelijk drink je een kop vlierbloesemthee na iedere maaltijd. Het heeft tal van voordelen.

3. Brandnetel

55-300x201
Ongetwijfeld heb je al gehoord over de vele positieve eigenschappen van brandnetel. Er is niets beter dan een goede kop brandnetelthee in de ochtend.Brandnetel werkt erg goed als ontgifter, omdat het zeer snel schadelijke stoffen uit het lichaam en het bloed verwijdert. Het is bovendien ook een diureticum en net zoals vlierbloesem is het erg goed voor de lever en de nieren. Zonder enige twijfel zijn brandnetels steeds een goede keuze.

4. Paardenbloem561-300x192

 
Een perfect drankje voor in de namiddag. Paardenbloemthee zal je helpen afvalstoffen te elimineren en je bloedcirculatie te verbeteren. Voeg gewoon enkele bloemen toe aan een kop heet water en laat het 5 minuten weken alvorens te drinken.

5. Hysop

57-300x200
Heb je ooit al gehoord over de fantastische eigenschappen van hysop, dat het bloed ontgift en schadelijke vetten uit het lichaam verwijdert? Je kan deze plant in natuurwinkels terugvinden. Daar zullen ze je zeker vertellen over het ongelofelijke vermogen van deze plant om je te helpen gewicht te verliezen en de kwaliteit van je bloed te verbeteren. Het beste drink je twee koppen van deze thee per dag. Voeg daarvoor gewoon een theelepel hysopblaadjes toe aan een kop kokend water.

6. Aloë vera

58-300x199
Iedereen houdt van aloë, een geneeskrachtige plant die goed is tegen ontelbaar veel kwaaltjes, gaande van het stimuleren van het immuunsysteem tot ontgiftende, antibacteriële, antischimmel en antivirale eigenschappen. Het is bovendien ook een helende plant voor de lever en de nieren, wat het hele lichaam revitaliseert. Een goed idee is elke namiddag een aloëthee te maken. Daarvoor heb je een eetlepel van de gel nodig die zich in het blad van de plant bevindt. Schraap de gel voorzichtig in een kop kokend water en meng goed. Laat het vervolgens 4 minuten staan alvorens het op te drinken. Als je niet zo van de smaak houdt, is het aangeraden enkele druppels citroensap toe te voegen aan de thee. Het werkt fantastisch!
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Water met azijn en baking soda: Een wondermiddel
Next Wat te doen bij pijn in de borst

About author

redactie
redactie 4590 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Heb jij al gehoord van de nieuwe hype om citroenen in te vriezen? De reden!?

Luister naar dit artikel Wij van HealthBytes hebben een geweldige tip voor jou. Wist je namelijk al dat je citroenen het beste kan invriezen? Waarom? Lees snel verder! Steun Health

Natuurlijk

Fiks de nummer 1 fout die de meeste mensen maken bij het gebruik van kurkuma…

Luister naar dit artikel Het eten van goede voeding zou de hoeksteen van een goede gezondheid moeten zijn. Echter, negeren de meeste mensen het feit dat alleen het eten van

Natuurlijk

Wat is uw arteriële leeftijd? Verlaag op natuurlijke wijze uw bloeddruk om uw leven te verlengen

Luister naar dit artikel Je slagaders worden ouder vanaf de dag dat je geboren bent, maar dit betekent niet dat ze net zo oud zijn als je werkelijke leeftijd. Uw