Heerlijk ontbijten: gewicht verliezen zonder honger te lijden

Heerlijk ontbijten: gewicht verliezen zonder honger te lijden

Luister naar dit artikel

Zoals het oude spreekwoord stelt: je moet ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar. En toch is het ontbijt de maaltijd die het vaakst overgeslagen wordt. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je drie heerlijke en daarnaast ook gezonde en voedzame ontbijtmaaltijden kunt bereiden. Ondanks dat ze veel voedingsstoffen bevatten, helpen ze toch bij gewichtsverlies dankzij hun vezelgehalte. Wat is jouw favoriet?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Groene smoothie groenesmoothie-300x225

De gezondste en meest doeltreffende manier om gewicht te verliezen is niet door je calorieopname extreem te beperken, maar door gezonde voeding, rijk aan vezels en verzadigend te verkiezen. Dat is waarom we jullie de volgende ideetjes voor een heerlijk en gezond ontbijt meegeven, zodat je gewicht kan verliezen maar ’s ochtends geen honger moet lijden. Het eerste recept: een groene smoothie.
De naam mag je dan wel afschrikken, het smaakt voortreffelijk. Wanneer je ’s ochtends opstaat en geen honger hebt, kan je deze smoothie ook meenemen en later opdrinken. Noodzakelijk bij de bereiding is uiteraard een blender.

Ingrediënten

 • Malse en verse spinazie of veldsla
 • Een halve avocado
 • Een halve rijpe banaan
 • Een glas plantaardige drank (bij voorkeur rijst of havermout) of een glas ongezoete appelsap
 • 1 theelepel lijnzaad
 • Zeste van een citroen
 • Nectar van agave, honing of gezuiverd stevia-extract

Mix de ingrediënten tot een romig geheel. Wanneer je het liever wat vloeibaarder drinkt, kan je nog wat extra drank toevoegen. Je kan de ingrediënten  ook aanpassen naar de seizoenen of je eigen voorkeur. Zo kan je bijvoorbeeld de noten, zaden, drank of fruitsoorten veranderen.

Budwigpaproom-300x225

Wanneer je een ontbijt zoekt dat je energie heeft gedurende de hele ochtend, dan raden we de bekende Budwigpap aan. Het recept werd gecreëerd door Dr. Kousmine en voorziet je lichaam van alle voedingsstoffen die nodig zijn om de ochtend te doorstaan.

Ingrediënten

 • 4 eetlepels witte ricotta of gelijkaardige kaas of een half potje natuuryoghurt
 • 2 eetlepels lijnolie
 • Citroensap
 • 2 theelepels noten of ongebakken en gemixte zaden (sesamzaad, zonnebloemzaad, pijnboompitten, walnoten, amandelen etc.)
 • 1 theelepel honing of rietsuiker
 • 3 theelepels druiven of twee gedroogde vijgen
 • 3 dadels
 • 2 theelepels ongekookte en gemalen havermout of  havers die een nacht geweekt hebben

Hoe te bereiden

Klopt de kaas met de olie, voeg het citroensap toe en vervolgens de overige ingrediënten. Je kan ook vers fruit toevoegen of een afslankende drank.

Wanneer je lactoseproducten slecht verdraagt, kan je deze vervangen door drie eetlepels notenmelk (amandel, haver etc.) zonder suikers. Zulke producten kan je vinden in dieetwinkels.

Ontbijt voor op zondag: boekweitpannenkoekenpannenkoek-300x200

Iedereen durft weleens te zondigen of toe te geven aan bepaalde lekkernijen, maar wanneer deze ook gezond zijn, zal je er twee keer zo hard van genieten. Daarom stellen we pannenkoeken gemaakt met Saraceense bloem of boekweit voor. Deze worden regelmatig gebruikt in Frankrijk. Ze hebben een hoog vezelgehalte, waardoor ze snel verteren. Dit recept is ook perfect voor mensen die allergisch zijn voor gluten, aangezien dit gerecht er geen bevat.
Dit graan helpt ook om obesitas, diabetes en hart- en vaatziektes te bestrijden. 

Ingrediënten (voor 8-12 pannenkoeken)

 • 1 1/2 kopje boekweitmeel
 • 1 eetlepel zeezout
 • 1 kopje koud water (200 ml)
 • 1 ei
 • Olijfolie

Bereiding

 1. Meng het water en het zout
 2. Voeg de bloem beetje per beetje toe en meng tot er een egaal deeg ontstaat.
 3. Klop een ei door het mengsel.
 4. Laat het deeg 1 tot 2 uur rijzen in de koelkast, waarna het klaar zal zijn om gebakken te worden.
 5. Bak het deeg in de pan met een beetje olie aan weerszijden, zoals normale pannenkoeken.

We raden aan geen ijs of suiker te gebruiken, om de maaltijd zo gezond mogelijk te houden. Bij voorkeur gebruik je een van de volgende opties:

Zoete pannenkoeken

 • Pure, bittere cacao, honing en yoghurt
 • Appels, dadels en walnootjam
 • Sinaasappel, zeste van sinaasappel en jam van kaneelpoeder

Hartige pannenkoeken

 • Ei, sla en mayonaise
 • Guacamole and queso fresco
 • Rucola en gerookte of gemarineerde zalm

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De 15 beste geneeskrachtige kruiden
Next DIT KRACHTIG DRANKJE REINIGT JE HELE ORGANISME

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Groene walnoten en hun helende eigenschappen

Luister naar dit artikel Walnoten (Juglans regia) worden op veel manieren gebruikt, meestal als aanvulling bij taarten en gebak, salades of pastas. Ze worden ook gebruikt bij de samenstelling van

middeltjes

Één drankje dat vet weg Spoelt! Recept door Dr Oz

Luister naar dit artikel Water is essentieel voor een goede werking van het lichaam. Het hydrateert je lichaam, elimineert het overtollige afval en het helpt bij de vetverbranding in het

middeltjes

Selderij wapen in strijd tegen kanker

Luister naar dit artikel Een actieve stof in selderij is een krachtig hulpmiddel in de strijd tegen borstkanker. Onderzoekers van deUniversiteit van Missouri hebben de effecten van apigenine, een stof