Melk remt ziekmakende bacterie

Melk remt ziekmakende bacterie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Uit een onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat gepasteuriseerde melk en babymelk het ziekmakende vermogen van de Campylobacter bacterie sterk afremmen. In deze studie – die uitgevoerd werd in samenwerking met zuivelproducent Campina – werden gekweekte darmcellen in het laboratorium besmet met Campylobacter. Vervolgens voegden de onderzoekers daar verschillende soorten melk aan toe. Gepasteuriseerde melk en babymelk bleken het ziekmakende effect van Campylobacter sterk te verminderen.
Rauwe melk is daarentegen een bron van besmetting met Campylobacter. Verder komt de bacterie vooral voor in rauwe kip en rauwe groenten. Campylobacter kan een voedselvergiftiging veroorzaken met klachten als maag-darmklachten, griep, diarree en buikpijn.
Vervolgonderzoek moet uitwijzen of gepasteuriseerde melk en babymelk ook buiten het laboratorium bescherming bieden tegen een infectie met Campylobacter en welke bestanddelen van deze melksoorten hier een rol in spelen. Ook zal worden onderzocht of deze bestanddelen het ziekmakende vermogen van andere bacteriën kunnen remmen.
De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het European Journal of Microbiology and Immunology.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Video : Overmatig zweten
Next Mango: de vrucht tegen veroudering en andere weldadige effecten

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Vegetariërs hebben ook vitamine D nodig: 11 Plantaardige bronnen van deze cruciale voedingsstof

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

6 oefeningen om je te ontdoen van beha vet

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Je zal de paardenbloem nooit meer als onkruid beschouwen, als je ziet wat het voor je kan doen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat