Vijf dieetmythes die je het beste maar snel kunt vergeten

Vijf dieetmythes die je het beste maar snel kunt vergeten

Luister naar dit artikel

We worden gebombardeerd met diëten en adviezen over wat gezond is en wat niet. Wetenschappelijke onderzoeken spreken elkaar regelmatig tegen, maar vooral in de dieetboekjes van zelfverklaarde experts staat veel onzin. Hieronder vijf mythes, die je dieet alleen maar ondermijnen.
1. Verzadigde vetten zijn gezond
Sinds de opkomst van het paleo-dieet, dat onder meer bacon aanprijst, krijgen steeds meer diëters de indruk dat verzadigde vetten geen kwaad kunnen. Toch is er nog steeds overtuigend wetenschappelijk bewijs dat dergelijke vetten je cholesterol verhogen en zo tot hartproblemen kunnen leiden. De Amerikaanse Hartstichting raadt aan om niet meer dan 140 calorieën per dag aan verzadigde vetten te eten.
2. Je krijgt te weinig eiwitten binnen
Veel mensen denken dat ze eigenlijk meer eiwitten nodig hebben om gezond te zijn en spieren op te bouwen, maar dat is niet zo. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit is 1,2 gram per kilo lichaamsgewicht. Een gemiddelde Amerikaanse man krijgt 100 gram per dag binnen, een vrouw 68 gram. Dat is dus voldoende.
3. Light-drankjes helpen niet om gewicht te verliezen
Steeds vaker worden light-drankjes afgezworen. Je zou er alleen maar van aan komen, schrijven sommige onderzoekers. Diëters ruilen dus steeds vaker hun cola light in voor versgeperste fruitdranken boordevol calorieën, terwijl calorieën uit drank je een minder vol gevoel geven dan die uit vast voedsel. Bovendien zijn er ook onderzoeken waaruit blijkt dat wie light-drankjes neemt zelfs meer afvalt dan wie alleen water drinkt.
4. Veel sporten is genoeg om af te vallen
Een flink stuk taart eet je in vijf minuten op, maar je bent wel een uur aan het sporten om al die calorieën te verbranden. Bovendien krijg je honger van lichaamsbeweging en eet je een deel van wat je verbrandt er weer bij. Dus tenzij je gigantisch veel sport, zul je toch vooral minder moeten eten als je gewicht wilt verliezen.
5. Groenten uit blik zijn niet zo gezond als verse groenten
Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat groenten en fruit uit blik even veel of zelfs meer vitamines bevatten dan verse producten. De groenten en fruit worden als ze op hun rijpst zijn ingeblikt, terwijl verse groenten vaak nog weken, zo niet maanden onderweg zijn voor ze op je bord liggen. Ondertussen verliezen ze een deel van hun voedingsstoffen. Daarnaast kun je met een paar blikjes zo een gezonde maaltijd op tafel toveren zonder dat je naar de winkel hoeft. Daardoor ben je minder snel geneigd om (vet) eten te bestellen.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Groente-extract helpt beter tegen autisme dan medicijnen
Next Veel studies bevatten verdraaide feiten en tijdschriften gaan niet na of artikelen wel kloppen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarom wordt ons dit niet verteld? Een drankje dat 10.000 keer sterker is dan Chemotherapie!

Luister naar dit artikel We blijven chemotherapie toepassen, hoewel er geen noodzaak voor is! Deze drank redt levens en dit is bewezen in honderden studies, maar weinig mensen weten dat

Overig

Zwitserland gaat deodorant verbieden. Stinkt dit zaakje of zijn er alternatieven?

Luister naar dit artikel Zwitserland staat op het punt als eerste land een verbod te krijgen op deodoranten die aluminiumchloride bevatten. Die kunnen namelijk kanker veroorzaken. Steun Health Bytes: alleen via

Overig

“We slikken zoveel medicijnen omdat de fabrikanten ons voorliegen”

Luister naar dit artikel De Deense arts Peter Gøtzsche werkte jarenlang in de farmaceutische industrie. Onlangs onthulde hij zijn ervaringen met onthutsende praktijken, waaronder omkoping, onderzoeksvervalsing en manipulatie. De meest