Twee minuten per dag hinkelen gaat osteoporose tegen

Twee minuten per dag hinkelen gaat osteoporose tegen

Luister naar dit artikel

Ouderen krijgen brozere botten, waardoor ze meer kans hebben op botbreuken na een val. De botontkalking (osteoporose) maakt dat ouderen vooral veel kans hebben op een heupfractuur. Dit leidt niet alleen tot pijn, maar ook tot een verlies van mobiliteit en een verhoogd risico op overlijden. Uit een onderzoek van de universiteit van Loughborough (UK) blijkt dat 2 minuten hinkelen per dag de heupbeenderen van oudere mensen kan versterken. De botdichtheid nam al na 1 jaar hinkelen toe. Dit gebeurde vooral in de meest poreuze gedeelten van het bot, zodat de kans op een botbreuk aanzienlijk afnam.
In de zogenaamde Hip Hop studie namen 34 mannen tussen de 65 en 80 jaar deel aan een 1-jarig programma met hinkeloefeningen op een willekeurig gekozen been. Andere veranderingen in hun fysieke activiteit of eetgewoonten moesten ze in die periode proberen te voorkomen.
Door middel van CT-scans werd nagegaan of er verschillen in botdichtheid optraden tussen het hinkelende en het andere been. Dat was duidelijk het geval.
De onderzoekers benadrukken dat hun bevindingen belangrijke implicaties kunnen hebben voor de preventie en het behandelen van osteoporose. Dat beweging goed is om osteoporose tegen te gaan was al bekend. Nu is er een eenvoudige en weinig tijdrovende manier gevonden om dat te doen. Het is wel belangrijk om het hinkelen langzaam op te bouwen en op te passen voor valpartijen, vooral in het begin als de botten nog broos zijn.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Veel studies bevatten verdraaide feiten en tijdschriften gaan niet na of artikelen wel kloppen
Next Verband tussen luchtvervuiling beroertes en geheugenverlies

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Tot late leeftijd hagelwitte tanden? Het is mogelijk met deze eeuwenoude Tibetaanse techniek!

Luister naar dit artikel Onder Tibetaanse monniken als eeuwenlang de methode voor wittere tanden is zoveel makkelijker dan ik dacht. Je zult het misschien niet direct hebben doorgehad, maar kijk

middeltjes

Wat zijn dat nou voor kleine witte bobbeltjes? Hier vind u wat u er tegen kunt doen.

Luister naar dit artikel Milia, ook bekend als “melk spots”, is een huidaandoening die vaak verward met witte huid puistjes, maar het kan gevolgen hebben voor zowel baby’s en volwassenen,

middeltjes

KOOL: Dit is wat er gebeurt als je het op de borst, benen of nek legt!

Luister naar dit artikel Onze grootmoeders wisten al heel goed dat kool heel gezond is, niet alleen als voedsel, maar ook als een coating voor gebruik buitenshuis. Het is tijd