Deze man heeft al 12 jaar niet gedoucht

Deze man heeft al 12 jaar niet gedoucht

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Volgens Dave Whitlock, een Amerikaanse chemisch ingenieur, is douchen helemaal niet gezond. Het herstel van goede bacteriën op de huid is een betere optie, zo beweert hij. Zelf heeft hij dan ook al meer dan 12 jaar niet gedoucht.
Onze voorouders profiteerden van deze goede bacteriën, maar door overmatig wassen zijn ze verloren gegaan. Om deze theorie te bewijzen heeft Whitlock meegewerkt aan het opzetten van een bedrijf, AOBiome in Cambridge (Massachusetts).
‘We hebben schoon verward met steriel’, aldus Jasmina Aganovic, manager consumentenproducten bij AOBiome. ‘We hebben het vuil uit ons leven verwijderd. We spenderen ook minder tijd buiten dan vroeger, zelfs kleine kinderen.’
Het bedrijf ontwikkelde een product, Mother Dirt AO+ Mist genaamd, een spray met levende bacteriën die twee keer per dag direct op de huid wordt gespoten. De spray heeft geen geur en voelt aan als water.
Het product bevat ammonia oxiderende bacteriën (AOB), die van nature voorkomen in vuil. Whitlock ontdekte dat deze bacteriën ureum en ammoniak in het zweet omzetten in bacteriën met ontstekingsremmende eigenschappen.
Er bestaat ook een Mother Dirt shampoo en een reinigingsproduct, die geen bacteriën bevatten maar ze ook niet verstoren.
Het effect van de Mother Dirt spray is nog niet wetenschappelijk onderzocht. AOBiome wil binnenkort onderzoeken wat de invloed van het product is op inflammatoire huidaandoeningen, zoals acne.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous ADHD: Aandoening of gave? Echt of fictief?
Next Alzheimer mogelijk overdraagbaar

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Geneesmiddelenfabrikanten wisten dat populaire medicijnen tegen maagzuur kankerverwekkende ingrediënten bevatten en verkochten het toch

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

WTF: Nieuwe penis implantaat waarschuwt je via je mobiele telefoon wanneer je man je bedriegt!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Lees HIER waar Yoga goed voor is! De wetenschap achter yoga en stress!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat