Stress verlaagt de levensverwachting van vrouwen

Stress verlaagt de levensverwachting van vrouwen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Vrouwen werden tot nu toe altijd enkele jaren ouder dan mannen. Dat verschil neemt af. Deels komt dat door leefstijlfactoren, maar een ander deel valt te verklaren doordat de moderne vrouw veel stress ervaart in haar leven. Dat blijkt uit een rapport van het Britse Office for National Statistics.
De stress ontstaat volgens het rapport doordat het voor veel vrouwen erg zwaar is om een professionele carrière met de opvoeding van kinderen te combineren. “Vrouwen in Engeland en Wales worden gemiddeld nog altijd bijna vier jaar ouder dan mannen, maar de gestreste leefstijl van de moderne werkende moeder heeft duidelijk zijn tol geëist,” schrijven de onderzoekers.
Begin 1900 bedroeg het verschil in levensverwachting tussen vrouwen en mannen minder dan drie jaar, maar na de eerste wereldoorlog begon die kloof groter te worden. In 1972 bereikte het verschil een piek: vrouwen werden gemiddeld 6,25 jaar ouder dan mannen.
“Daarna werd de kloof steeds kleiner,” aldus de onderzoekers. “In 2002 was het verschil in levensverwachting al minder dan vijf jaar en drie jaar geleden was dit teruggelopen tot 3,83 jaar.” Waar vrouwen de negatieve gevolgen van hun drukke leven ervaren, profiteren mannen van de overstap van de zware industrie naar een diensteneconomie.
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De reden waarom het Amerikaanse Congres geen hoorzitting wil houden over de relatie tussen autisme en vaccins
Next Bewezen: overgevoeligheid voor gluten is onzin

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek presenteert bewijs dat het gebruik van curcumine als alternatieve behandeling voor nierfibrose ondersteunt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

De meeste vitamines zijn nutteloos, maar deze kun je beter wel nemen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Antivirale verdediging vanuit de darmen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat