Op deze 7 manieren beschadigt junkfood je lichaam al in minder dan 9 dagen

Op deze 7 manieren beschadigt junkfood je lichaam al in minder dan 9 dagen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om te weten dat junkfood slecht is voor je lichaam. Maar soms kun je de verleiding niet weerstaan. Je zegt tegen jezelf dat het toch maar één hamburger is en dat het niet zoveel kwaad kan. Zelfs één portie junkfood kan echter al schadelijk zijn voor je lichaam.
Dit kan junkfood in minder dan 9 dagen met je lichaam doen:
Metabolisme
Twaalf gezonde mannen aten vijf dagen lang ongezond voedsel, vooral magnetronmaaltijden. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd is in het tijdschrift Obesity, bleek dat hun spieren glucose steeds minder effectief begonnen om te zetten in energie. Als ze het dieet langer hadden gevolgd, zou hun metabolisme flink zijn aangetast.
Bloedvaten
Fastfood brengt gelijk schade toe aan je bloedvaten. De bloedvatwand van gezonde mannen die junkfood aten vernauwde binnen twee uur na het eten al met 24 procent, zo bleek uit een Canadese studie. Vernauwde bloedvaten betekent hoge bloeddruk en mogelijk hartproblemen.
Concentratie
Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge ontdekten dat ratten na slechts negen dagen junkfood meer fouten begonnen te maken in een doolhof dan ratten die normaal voedsel kregen. Ze onderzoeken nu of dezelfde effecten ook optreden bij mensen.
Energie
Door al die suiker in junkfood wordt er een hele lading insuline door je lichaam gepompt en neemt je weefsel al die glucose op. Dat gebeurt zo snel dat de verandering in bloedsuiker ervoor zorgt dat je je moe en geïrriteerd voelt.
Uiterlijk
Uit een nieuwe studie in het blad Immunity blijkt dat je huid gaat opzetten van junkfood. Toen onderzoekers muizen junkfood gaven, ontdekten ze veranderingen in de eiwitten in de huid van de knaagdieren, die ontstekingen veroorzaakten.
Brein
Studies hebben aangetoond dat suikerrijke voeding de aanmaak van opioïden en dopamine stimuleert, dezelfde stofjes die vrijkomen als je verslavende drugs neemt.
Darmbacteriën
Wetenschappers hebben recentelijk ontdekt dat de populatie darmbacteriën van ratten die junkfood eten verandert. Sommige slechte bacteriën vermenigvuldigden zich en brachten schade toe aan de darmen. Vond je deze informatie interessant? Verspreid het artikel dan door te delen op Facebook.
[Eat Clean]


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Het interesseert de overheid niet of kankermedicijnen werken, als ze maar geld opleveren
Next VIDEO: “Hennepthee van Nederlandse bodem”

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Ze morste Baking Soda op het bed en in de 30e minuut was iedereen sprakeloos: als je ziet waarom, zult je hetzelfde doen! (VIDEO)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Deze ziekte staat bekend als de stille dood, maar als je hier op let dan kan je het tegenhouden.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

ARTS: ‘DOOR SUIKER STERFT MENSHEID UIT’

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat