Hebben al deze kinderen een verlammende ziekte gekregen door de Mexicaanse griepprik?

Hebben al deze kinderen een verlammende ziekte gekregen door de Mexicaanse griepprik?

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Chloe Glasson is 16 jaar oud, maar ze kan nooit alleen een bad nemen of in de trein stappen. Ze zal nooit leren autorijden en haar droom om lerares te worden ligt in duigen. Chloe is gediagnosticeerd met narcolepsie, veroorzaakt – zo zegt zij – door het vaccin Pandemrix dat ze in 2009 heeft gekregen tegen de Mexicaanse griep.
Chloe is één van de duizenden meisjes die wereldwijd ziek zijn geworden na de prik. De tiener valt niet alleen 15 keer per dag in slaap, ze lijdt ook aan kataplexie, een acute verslapping van de skeletspieren. Dit betekent dat haar lichaam bij een hevige emotie volledig in elkaar kan storten.
Twee jaar geleden heeft Chloe geprobeerd zelfmoord te plegen. De 23-jarige Katie Clack werd ook ziek na het Mexicaanse griepvaccin en wilde niet langer leven. Zij pleegde uiteindelijk zelfmoord.
Hartverscheurend
Rebecca Glasson, de moeder van Chloe, zei: “Op sommige dagen gaat het goed, maar er zitten dagen tussen dat het zo slecht gaat, het is hartverscheurend. Het pad dat ze zou nemen – universiteit, een carrière, romantiek, moederschap – ziet er nu zo anders uit en zit vol uitdagingen.”
“Onze dochter heeft een levenslange aandoening die niet kan worden genezen,” ging ze verder. “Haar leven is voor altijd veranderd en dat maakt me boos. Temeer omdat niemand de verantwoordelijkheid op zich neemt.”
Sinds 2011 wordt het vaccin, dat wordt gemaakt door farmareus GlaxoSmithKline, niet langer gebruikt bij personen jonger dan 20 jaar, vanwege het risico op slaapziekte. Maar tijdens de griepepidemie in 2009 en 2010 is het vaccin aan ruim 30 miljoen Europeanen gegeven.
Bewijs stapelde zich op
In 2010 maakten artsen in Scandinavië melding van een sterke toename in het aantal gevallen van narcolepsie. Rond oktober waarschuwden Finse en Zweedse autoriteiten voor het eerst dat de prik mogelijk gelinkt kon worden aan de ziekte.
Het bewijs stapelde zich op. Een studie uit 2013 in het British Medical Journal liet zien dat één op de 55.000 kinderen die de inenting kreeg, ziek werd. Noch Glaxo, noch de gezondheidsinstanties hebben toegegeven dat het vaccin slaapziekte kan veroorzaken.
De meeste Britse gezinnen die zich hebben aangemeld voor de Vaccine Damage Payment (VDP) van de overheid, kregen een afwijzing thuisgestuurd. Pas afgelopen maand kreeg een 12-jarig jongetje dat was gevaccineerd met Pandemrix na een drie jaar lange juridische strijd een schadevergoeding. De overheid heeft drie maanden om te beslissen of zij in beroep zal gaan tegen het besluit.
Levenslange aandoening
De moeder van Chloe hoopt dat het nu mogelijk zal zijn voor haar gezin om eindelijk aanspraak te maken op financiële steun. “Chloe kreeg het vaccin in november 2009, op aanraden van haar huisarts. Ze heeft astma en viel daarom in de risicogroep. Dat was toen geen probleem. Ik heb de prik ook gehad en had alleen een lamme arm.”
Twee maanden later kwam ze tot de ontdekking dat Chloe steeds in slaap viel. Op bepaalde momenten zakte ze ook in elkaar. “Ik was zo boos,” zei Rebecca. “Hoewel er medicijnen voor zijn is het een levenslange aandoening.”
De 10-jarige Sam Forbes, die ook is ingeënt tegen Mexicaanse griep, slaapt soms twee derde van de dag. Om de paar dagen krijgt hij last van verschrikkelijke nachtmerries en wordt hij gillend wakker. Hij lijdt ook aan kataplexie.
Hoop
Maar er is hoop. Een woordvoerder van het Britse ministerie van Volksgezondheid liet weten dat het alle slachtoffers – zelfs kinderen – die het vaccin hebben gehad wil gaan helpen, zolang ze een claim hebben ingediend bij Glaxo.
Sam komt echter niet in aanmerking voor een schadevergoeding omdat hij ‘niet invalide genoeg is’. Zijn moeder is woest: “Ik ben mijn kleine jongen kwijt – mijn mooie kind.”
Clara Smith valt in de middag in slaap en wordt pas ’s morgens weer wakker. Ook slaapt ze gemakkelijk het hele weekend. Clara en haar zus Fiona (13) lieten zich in 2009 inenten op aanraden van hun huisarts. Clara voelde zich al snel futloos en kreeg pas vier jaar later een diagnose. “We werden iedere keer afgescheept door de artsen,” zei Steve. “Maar het werd ondertussen alleen maar erger.”
Door de media-aandacht in januari 2014 over de problemen met het vaccin vielen alle puzzelstukjes plotseling op hun plaats.
[MailOnline]


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Geniet van je voeten in Baking Soda in combinatie met Melk – De resultaten zijn Fenomenaal!
Next Waterkers en broccoli doden kankercellen in minder dan 24 uur

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

Feiten over vaccins die velen nog niet weten. Robert F. Kennedy jr. doet tijdens dit interview een boekje open

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Een Vaccinproducent die jaarlijkse COVID-19-shots voor iedereen pusht … de propaganda (en winst) houdt nooit op

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

BELGIE: PEUTER (1,5) STERFT AAN HARTAANVAL ENKELE DAGEN NA VACCINATIES

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat