‘Weinig onafhankelijk onderzoek diabetes’, precies hetzelfde als bij kanker onderzoek

‘Weinig onafhankelijk onderzoek diabetes’, precies hetzelfde als bij kanker onderzoek

Luister naar dit artikel
De onafhankelijkheid is ver te zoeken als het gaat om onderzoek naar diabetes. Het gros van de publicaties wordt geschreven door onderzoekers en auteurs die banden hebben met farmaceutische bedrijven, met belangenverstrengeling als gevolg.
Dat concludeert het Academisch Medisch Centrum (AMC) in een donderdag verschenen studie in het Britse wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal (BMJ).
De AMC-onderzoekers namen bijna 3800 artikelen onder de loep, geschreven in een periode van twintig jaar. Slechts 6 procent van de berichten bleek volledig onafhankelijk.
”Het diabetesonderzoek kent weinig werkelijk onafhankelijk onderzoek en is veel te afhankelijk van een paar onderzoekers bij wie sprake is van serieuze belangenverstrengeling”, zegt Frits Holleman, internist bij AMC.
Slechts 110 auteurs, minder dan 1 procent van het totaal, zijn verantwoordelijk voor een derde van het totaal aantal artikelen. Van deze groep is 44 procent in dienst bij de farmaceutische industrie en 56 procent is werkzaam op de universiteit en werkt nauw samen met het bedrijfsleven.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Borstkanker door hormoonverstoorder DDT?
Next Experts die de veiligheid van ons voedsel beoordelen hebben nauwe banden met bedrijven als Monsanto en Nestlé

About author

redactie
redactie 4563 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Zeer virulente hiv-variant ontdekt die in Europa circuleert

Luister naar dit artikel In Nederland circuleert al tientallen jaren een zeer overdraagbare en schadelijke variant van hiv, constateren onderzoekers. Een analyse van meer dan 100 geïnfecteerde mensen suggereert dat

Onderzoek

Israëlische wetenschappers ontdekken plant die diabetes kan behandelen

Luister naar dit artikel Israëlische wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat een plant die in het Midden-Oosten groeit, kan worden gebruikt om diabetes te behandelen. Dr. Jonathan Gorelick van

Nieuws

Malafide oncoloog gaf gezonde ‘patiënten’ chemokuur

Luister naar dit artikel Een oncoloog uit het Amerikaanse Michigan heeft meerdere ‘patiënten’ behandeld met een chemokuur, terwijl zij geen kanker hadden. Op die manier kon de malafide arts miljoenen