Elf natuurlijke anti-depressiva

Elf natuurlijke anti-depressiva

Luister naar dit artikel
Het welvarende Nederland lijdt al enige jaren aan een depressieplaag. We worden pillenslikkers en therapeutenverslaafden.
“Hoe gaat het?”
“Mijn psycholoog zegt dat het veel beter gaat.”
Voor sommigen zijn therapeuten en pillen helaas onmisbaar, maar voor velen van ons zijn beginnende depressieve gevoelens gratis te behandelen. Lifestyle coach Shannon Bindler somt daarvoor tien natuurlijke ati-depressieva op, waar wij van hetkanWel een bonustip aan toevoegden.
1) Maak vieze handen
Van tuinieren word je vrolijk en het geeft ontspanning. Medical News Today meldt dat Engelse onderzoekers goede bacterien in aarde hebben ontdekt die dezelfde invloed op hersenen hebben als anti-depressiva door het vrijkomen van serotine. Ik kan hieraan toevoegen dat zelfs het maaien van een postzegel gras in een nieuwbouwwijk met een electrische grasmaaier al een zeer goede invloed op je humeur heeft.
2) Mediteer
Meditatie reduceert de kans op een depressie met 50%. Probleem bij mij is dat door meditatie de kans op slapen toeneemt tot 100%. Maar voor iedereen die wakker blijft, is het een aanrader.
3) Stook wierook
Help! De hippies hadden gelijk. Wierook werkt: sommige vormen activeren ionen kanalen in de hersenen waar w enog weinig van weten, maar genoeg om te zien dat ze depressies verminderen. (Wanneer komt eindelijk het onderzoek dat die vrije sex van hippies ook een goed idee was?)


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


strijken-200x300

Mannen kunnen helemaal opgaan in strijken

4) Eet een gele bloem
St. John’s Wort is een wilde gele bloem die al duizenden jaren wordt gebruikt voor medische doeleinden. Onderzoek bewijst dat de St. John’s Wort helpt tegen milde depressies. Je kunt de gele bloem krijgen in potjes met 250 capsules. Maar misschien kun je ze ook planten in je tuin. Heb je direct een reden om te tuinieren.
5) Eet Sushi
Olie van vette vis is goed voor het welzijn. Het verhoogt het omega 3 gehalte in je bloed. En een sushi is nog lekker bij een Prosecco ook!
6) Beweeg
Onderzoek op onderzoek wijst uit dat bewegen de kans op een depressie aanzienlijk verlaagt. Bovendien moeten al die sushi’s er ook weer afgetraind worden.
7) Gebruik natuurlijke zoetstoffen
Vooral siroop van de Esdoorn doet het goed. Vraag er naar bij je buurtsuper:’Maple syrup’ heet het in het Engels. Stel je voor: reken je af bij de AH, zegt die leuke, mooie kassiere “Hoe gaat het?”, wijst dan op je ‘Maple Syrup’ en zegt: “O, ik zie het al! Zullen we een keertje uitgaan dan? Misschien knap je daar van op.”
Maar dat zeggen ze nooit, die leuke kassieres van de AH. Wij moeten het doen met een afgemeten: “Spaart u bonuspunten? Wilt u er een tasje bij?” Vind je het gek dat we allemaal depressief zijn in Nederland?!
8) Geniet van de zon
Vitamine D zorgt dat het serotineniveau stijgt in de hersenen. Het advies luidt: geniet onbeschermd van de vroege morgen- of late avondzon, maximaal 15 minuten voor mensen met een lichte huid, 40 minuten voor mensen met een donkerder huid.
Mensen die net als ik in slaap vallen van mediteren wordt geadviseerd om niet te mediteren in de zon.
9) Lach!
Lachen reduceert de stress hormonen. Zelf word ik bijvoorbeeld erg vrolijk van humoristische Tweets zoals deze van Marten Mantel:
“Dat het stuk pizza dat ik eet net nog vast zat aan de vloer wil nog niet zeggen dat er geen smaak meer aan zit, minachtend kijkende duif!”
“Ik zag iemand recht voor mijn ogen een misdaad begaan! Signalement: Ze droeg Birkenstocks. Delict: Ze droeg Birkenstocks.”

koffievlekken-300x221

Geniet van je dip – de wereld ligt aan je voeten

10) Geniet van je dip
Een milde depressie maakt je sterker, het kan een gezonde herijking betekenen van je persoonlijke omstandigheden. Simpelweg erkennen dat we ons een beetje depressief voelen, kan de eerste stap zijn op weg naar verandering.
Ja, dat is lekker zeg! Ben ik eindelijk een beetje depressief, schrijft Marten Mantel weer een leuke Tweet. Zo kom ik er nooit aan toe om mezelf te veranderen.
11) Geniet van inspirerende beelden
Mijn persoonlijke ervaring is dat ik erg opgewekt wordt van de ongekend creatieve photoshopper Erik Johansson. Hij zorgde voor de afbeeldingen bij deze post. Klik op de foto’s voor een vergroting.
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 9 gezondheidsvoordelen van zonlicht
Next Te veel bestrijdingsmiddelen op 'superfoods'

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Recept uit eerste hand – Hoe ik genas van reuma met dit recept

Luister naar dit artikel Deze vrouw genas van reuma met deze eenvoudige 2-ingrediënten remedie. Neem eens een kijkje op het artikel hieronder om hier alles over aan de weet te

middeltjes

Colloïdaal zilver: onmisbaar in elk huishouden

Luister naar dit artikel In de negentiende eeuw en zelfs nog begin twintigste eeuw was colloïdaal zilver van groot belang, maar het raakte in de loop van de tijd steeds

middeltjes

Kom met deze 3 trucjes binnen mum van tijd van je ingegroeide haren af!

Luister naar dit artikel Als je je lichaam verwijderd van haren met scheren waxen of iets anders, dan zal jij wel is ingegroeide haren hebben gehad. AL is het maar