Goed voor je hersenen: Alzheimer kan worden behandeld met kurkuma

Goed voor je hersenen: Alzheimer kan worden behandeld met kurkuma

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Kurkuma zou wel eens meer voordelen voor je gezondheid kunnen hebben dan je zelf beseft. Zo tonen nieuwe onderzoeken aan dat het hersenschade bij personen met een neurodegeneratieve ziekte zoals Alzheimer kan afremmen en herstellen.
Het kruid verhoogt de ontwikkeling van stamcellen en vergemakkelijkt hun ontwikkeling in zenuwcellen. De nieuwe resultaten geven veel hoop: het was al duidelijk dat sommige stoffen inderdaad de ontwikkeling van cellen kunnen stimuleren, echter was er nog nooit een middel gevonden dat de differentiatie van stamcellen in zenuwcellen bevordert. Dat laatste effect is erg belangrijk binnen de regeneratieve geneeskunde om ziektes te kunnen terugdraaien.
In sommige gevallen werd de productie van de cellen met 80 procent verhoogd en rijpten ze veel sneller. “De resultaten zijn heel positief, maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we hersenziektes echt kunnen bestrijden,” zei dr. Laura Phipps van Alzheimer’s Research UK. “We moeten voorzichtig omgaan met de uitslag, vooral omdat de resultaten bij ratten zijn vastgesteld. We kunnen alleen maar hopen dat dezelfde werking bij mensen optreedt.”
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Stem Cell Research & Therapy.

[HLN]


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Meisje geneest van eczeem door rauw voedsel
Next Arts met multiple sclerose geneest zichzelf op natuurlijke wijze

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Verwijder Alle Gifstoffen uit het lichaam in slechts 2 dagen met een Detox Plan voor het Weekend

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

(Over)vermoeid? Probeer dan dit eens!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Laat uw rimpels verdwijnen met dit geweldige gezichtstoner

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat