Colloïdaal zilver: Een antibioticum dat alleen schadelijke darmbacteriën vernietigt

Colloïdaal zilver: Een antibioticum dat alleen schadelijke darmbacteriën vernietigt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Aan het begin van de 20e eeuw bewezen westerse wetenschappers dat zilver een sterk antibioticum was. Menig arts gebruikte colloïdaal zilver tegen infecterende organismen. Het was echter te duur om te patenteren en zodoende werd colloïdaal zilver bijna totaal verdrongen door farmaceutisch geproduceerde antibiotica.
Tientallen jaren later werd geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen resistent waren geworden tegen antibiotica. Bovendien vernietigen de meeste antibiotica nuttige darmbacteriën. Hoewel colloïdaal zilver vele schadelijke bacteriën opruimt, blijkt de darmflora intact te blijven.
Colloïdaal zilver, een vloeibare suspensie bestaande uit microscopische elektrisch geladen zilverdeeltjes in gedistilleerd water, werd bij meer dan 650 aandoeningen succesvol gebruikt. Het blijkt verkoudheden, griep, allerhande infecties en fermentatieprocessen veroorzaakt door bacteriën, schimmels of virussen te voorkomen en te genezen. Het bedwingt op een snelle manier ontstekingen en biedt hulp bij het genezingsproces.
Uit onderzoek van de Universiteit van Boston bleek afgelopen jaar dat antibiotica tien tot duizend keer effectiever zijn bij infecties door er zilver aan toe te voegen. In de alternatieve geneeskunde wordt colloïdaal zilver al eeuwen gebruikt als natuurlijk antibioticum. Door zilver aan bestaande antibiotica toe te voegen kan de opkomst van resistente microben worden tegengegaan, aldus de onderzoekers.
Schrijver Marvin Lee Robey stelt in zijn boek Colloïdaal zilver – Een wonderbaarlijk middel dat onze darmflora is verziekt door verkeerde eet- en leefgewoonten. Onze darmen zitten vol met verkeerde bacteriën, die in een zure en anaerobe omgeving toxische stoffen aanmaken uit onze voeding.
Daardoor ontstaan bijvoorbeeld candida (schimmels) in de darmen en in een later stadium darmkanker. Robey kwam tot de ontdekking dat colloïdaal zilver een geneesmiddel is voor vele kwalen. Zeker nu bekend is dat veel antibiotica niet meer werken, is het volgens de schrijver de moeite waard te onderzoeken waar colloïdaal zilverpreparaten inzetbaar zijn, aangezien hierbij geen resistentie optreedt en ze zonder bijwerkingen zijn.
In zijn boek Colloïdaal zilver – Een natuurlijk antibioticum legt natuurwetenschapper dr. Josef Pies uit hoe colloïdaal zilver ons natuurlijke immuunsysteem ondersteunt. In de VS heeft colloïdaal zilver een comeback gevierd en ook in Europa groeit de belangstelling voor dit effectieve middel voor de behandeling van infectieziekten, aldus Pies, die biologie studeerde en promoveerde in de cytologie (celbiologie). Na zijn studie werkte hij in de farmaceutische industrie, maar hij is ook altijd geïnteresseerd geweest in alternatieve behandelingsmogelijkheden.
De toepassing van colloïdaal zilver is intussen beschreven bij enkele honderden ziekteverwekkers: bacteriën, virussen en schimmels. Het helpt waar andere middelen falen of meer schade aan kunnen richten, ook bij dieren en planten.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Dit Chinese kruid helpt tegen rugklachten
Next Meditatie net zo effectief als medicijnen bij angst en depressie

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Geneeskrachtige kruiden behandelen effectief duizenden covid-19-patiënten in Chinese ziekenhuizen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Vijf kruiden die je kunnen helpen te overleven bij een wereldwijde pandemie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Patiënt geneest van long- en hersenkanker door cannabis (met video met hele verhaal)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat