Ebolavaccin wordt getest op mensen

Ebolavaccin wordt getest op mensen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De Amerikaanse farmareus Johnson &Johnson is gestart met het testen van zijn preventief ebolavaccin op mensen. Het vaccin is ontwikkeld door Janssen Pharmaceutical Companies, het Belgische dochterbedrijf van Johnson & Johnson. Het onderzoek wordt geleid door de Oxford Vaccine Group, onderdeel van de afdeling kindergeneeskunde van de Universiteit van Oxford.
De eerste vrijwilligers hebben het middel inmiddels toegediend gekregen. De werving van alle nodige proefpersonen zou naar verwachting tegen eind januari rond zijn. Als het vaccin aanslaat, zullen er in de loop van het jaar twee miljoen doses worden gemaakt, gereed voor gebruik in Afrika, waar ebola heeft toegeslagen. Daarna zou het bedrijf snel kunnen opschalen naar vijf miljoen regimes, indien nodig, gedurende een periode van twaalf tot achttien maanden.
Voor het eerst werd het onderzoek bij mensen uitgevoerd in fase 1. De studie zal de veiligheid en verdraagbaarheid van een prime-boost vaccinregime evalueren. Hierbij krijgen patiënten eerst een dosis om het immuun stelsel te ‘primen’ en dan een ‘boost’ die bedoeld is om de immuunrespons in de tijd te verbeteren. De immuunrespons die door het regime teweeggebracht wordt, zal ook gedurende een langere periode geëvalueerd worden.
Verschillende regimes die de vaccincomponenten combineren, worden onderzocht bij 72 gezonde, volwassen vrijwilligers. Later deze maand gaan aanvullende klinische onderzoeken van start in de Verenigde Staten, en kort daarna ook in Afrika.
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Propaganda tegen de 'anti-vaccinatie' beweging heeft tegenovergesteld effect
Next NIEUW ANTIBIOTICUM TEIXOBACTIN VOORKOMT RESISTENTIE

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Aortastenose: de nieuwste zondebok voor hartaanvallen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Eeneiige tweeling overleeft door elkaar te knuffelen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

GEBRUIK VAN MONDKAPJES OP LANGE TERMIJN KAN BIJDRAGEN AAN GEAVANCEERDE STADIA VAN LONGKANKER, ALDUS STUDIE

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat