SLAAPGEBREK OORZAAK VAN VEEL ZIEKTEN

SLAAPGEBREK OORZAAK VAN VEEL ZIEKTEN

Luister naar dit artikel

Veel mensen vinden dat ze zo weinig mogelijk moeten slapen om maximaal van het leven te kunnen profiteren. Die redenering is fout. Slapen is van levensbelang en helpt iedereen gratis om zeer ernstige ziekten te vermijden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De slaap laadt onze lichaamcellen terug op en herstelt de cellulaire schade die opgelopen werd gedurende de voorbije dag. Alle spieren rusten en krijgen meer zuurstof gedurende de diepe slaap. Spierweefsels herstellen dankzij het natuurlijk groeihormoon dat ook op ons metabolisme (stofwisseling) werkt.De slaap zorgt ook voor een versterking van onze immuniteit. Gedurende de nachtrust worden er meer witte bloedlichaampjes en antistoffen aangemaakt. Mensen die onvoldoende slapen, beschikken over een slechtere immuniteit en zijn meer vatbaar voor ernstige ziekten.

Twee bij de eetlust betrokken hormonen waarop slaap ook effect heeft zijn: ghreline en leptine. Ghreline, afgescheiden in de maag, wekt de eetlust op. Het door vetcellen geproduceerde leptine stopt het hongergevoel na een maaltijd. Door te weinig slaap (gemiddeld vijf uur per nacht) wordt het evenwicht tussen die hormonen verstoord. Uit onderzoek is gebleken, dat kortslapers de volgende ochtend 15% meer ghreline en tot 15% minder leptine in hun bloed hadden.

De kortslapers hadden ’s ochtends meer honger en de honger was ook minder makkelijk te stillen. Dat kan op jaarbasis twee tot drie kilogram extra lichaamsgewicht voor gevolg hebben. Op tien jaar is dat al twintig tot dertig kilogram. Mannen en vrouwen die gedurende vijf nachten een verstoord slaapritme hebben, produceren dertig procent minder insuline. Het bloedsuikerniveau stijgt naar een niveau dat vergelijkbaar is met diabetici. Slaapgebrek wordt tot slot ook in verband gebracht met het sneller ontstaan vanborstkanker.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous EEN NATUURLIJK MIDDEL TEGEN AAMBEIEN
Next DEZE KEUKENKRUIDEN BEHANDELEN DIABETES MOGELIJK NET ZO GOED ALS MEDICATIE (STUDIE)

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Het bewijs is definitief geleverd: suiker is giftig

Luister naar dit artikel De Amerikaanse wetenschapper en suikerdeskundige Robert Lustig onderzocht het eetpatroon van kinderen en concludeert dat suiker de grootste bedreiging voor onze gezondheid is. Uit nieuw onderzoek

Onderzoek

Onderzoek: Gebruik regelmatig extra vierge olijfolie om het risico op borstkanker te verlagen

Luister naar dit artikel Olijfolie is de belangrijkste bron van vet uit de voeding in het mediterrane dieet, dat goed wordt geprezen om zijn rol bij de bescherming tegen ziekten,

Onderzoek

Sociale media kunnen de hersenen van kinderen veranderen – studie

Luister naar dit artikel Regelmatig sociale media checken als jonge tiener wordt in verband gebracht met overgevoeligheid voor feedback van collega’s en kan mogelijk leiden tot permanente veranderingen in de