DEZE KEUKENKRUIDEN BEHANDELEN DIABETES MOGELIJK NET ZO GOED ALS MEDICATIE (STUDIE)

DEZE KEUKENKRUIDEN BEHANDELEN DIABETES MOGELIJK NET ZO GOED ALS MEDICATIE (STUDIE)

Luister naar dit artikel

Kruiden kunnen een alternatieve manier zijn om glucose in balans te houden


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Voedingswetenschappers hebben ontdekt dat een aantal kruiden die vrijwel iedereen in het keukenkastje heeft staan, mogelijk de potentie hebben om diabetes 2 te behandelen en wel op dezelfde manier als de huidige voorgeschreven medicatie dit doet.

Deze bevindingen van Elvira de Mejia, professor Food Science en Human Nutrition (University of Illinois at Urbana-Champaign) werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Sommigen mensen houden diabetes 2 onder controle door verandering van voeding en meer lichaamsbeweging, anderen gebruiken medicatie om de glucose in balans te houden. Niet iedereen lukt het om veranderingen in levensstijl aan te brengen, terwijl dit wel wenselijk is voor diabetes patiënten.

Rozemarijn, oregano en marjolein

Aan de hand van eerdere studies die aantoonden dat kruiden een alternatieve, natuurlijke manier bieden om diabetes 2 te behandelen, onderzochten professor de Meija en haar team dit verder en namen ze de eigenschappen van de kruiden rozemarijn, oregano en marjoraan onder de loep. Onderzocht werden: Griekse oregano (Origanum vulgare), marjolein (Origanum majorana), rozemarijn (Rosmarinus officinalis) en Mexicaanse oregano (Lippia graveolens).

Ze onderzochten commerciële gedroogde kruiden en gekweekte kruiden uit de kas op hun capaciteit om de activiteit van 2 enzymen te remmen: DPP-IV (ook wel DPP-4 genoemd) en PTP1B. DPP-IV speelt een rol in de insulinesecretie en PTP1B is betrokken bij insulinesignalering. Deze enzymen zijn het doelwit van medicatie die diabetes onder controle moet houden.

De kruiden die gekweekt waren in de kas bleken meer polyfenolen en flavonoïden te bevatten dan de commerciële gedroogde kruiden. Ook bleek dat de rozemarijn, Mexicaanse oregano en marjolein (uit de kas) de beste remmers van DPP-IV zijn. Extracten van de commerciële gedroogde kruiden bleken daarentegen de beste remmers van PTP1B te zijn. Verdere analyse onthulde een serie van bestanddelen die bijdragen tot deze remmende effecten.

In januari 2014 publiceerde Medical News Today een studie naar Chinese kruiden bij diabetes 2: Chinese herbal medicines may halt progress of type 2 diabetes.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous SLAAPGEBREK OORZAAK VAN VEEL ZIEKTEN
Next DELEN: ARTSEN WILLEN MAXIMUMPRIJS AAN MENSENLEVEN!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Kanker bij kinderen wordt grotendeels veroorzaakt door omgevingsfactoren

Luister naar dit artikel Voor kinderen in de VS is kanker de belangrijkste doodsoorzaak door ziekte. Wereldwijd is kanker zo wijdverbreid en verwoestend geworden dat sommigen de uitdrukking “zoals het

Onderzoek

De cholesterolmythe ontrafeld: Waarom vet wel gezond kan zijn

Luister naar dit artikel Dat van te veel spek, romige kaas en boter je aderen dichtslibben en dat je daar dood aan gaat, dat zit bij ons diep geworteld. Zo

Onderzoek

Japanse specerij bestrijdt zeer dodelijke pancreaskanker

Luister naar dit artikel Een veelbelovende studie gepubliceerd in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine getiteld “Effect of Wasabi Component 6-(Methylsulfinyl)hexyl Isothiocyanate and Derivatives on Human Pancreatic Cancer Cells,” onthult dat