Home Artikelen Natuurlijk Wat je nog niet wist over kurkuma, maar wel zou moeten weten

Kurkuma behoort tegenwoordig tot de meest populaire kruiden in de keuken. Ten eerste vanwege de smaak, maar steeds vaker ook vanwege de indrukwekkende geneeskrachtige eigenschappen die het heeft, en naar mate er steeds meer onderzoek naar wordt gedaan wordt de lijst met aandoeningen die het kan behandelen steeds langer!

Dat kurkuma een zo krachtig natuurlijk geneesmiddel is komt door de stof curcumine, wat tevens het stofje is dat kerrie zo prachtig geel kleurt. Deze stof zit bomvol antioxidanten, wat krachtige bestrijders zijn van ontstekingen en zogeheten vrije radicalen. Zo krachtig zelfs dat kurkuma kanker kan remmen en soms zelfs stoppen. Dit is aangetoond in meer dan 2000 wetenschappelijke studies. Maar waarom krijgen mensen die kurkuma eten toch kanker, of gaan ze alsnog dood als ze het na de diagnose gaan consumeren, is een vraag die wij vaak in onze mailbox vinden. Vandaar dus dit artikel, want 99 procent van de gebruikers van kurkuma weet nog niet dat ze het verkeerd doen. U na het lezen van dit artikel wel!

De problemen met curcumine

Dat curcumine ontzettend krachtig is, staat buiten kijf, maar het is tegelijk ook een stof die moeilijk op te nemen is door het menselijk lichaam. Dit heeft als gevolg dat je door het consumeren van kurkuma maar ontzettend weinig van de stof binnen krijgt. De opname van curcumine kan nog wat worden verhoogd door het toevoegen van zwarte peper maar zelfs dat brengt de hoeveelheid bruikbare curcumine slechts naar een schamele 3 tot 5 procent waar minimaal 20% noodzakelijk is om werkelijk effectief te kunnen zijn.

Kortom, door gewoon regelmatig kurkuma te eten bevorder je hooguit de algehele gezondheid maar het bestrijden van kwalen en serieuzere aandoeningen, laat staan kanker bestrijd je er niet mee.

Hoe dan wel?

Curcumine water is curcumine in reeds opgeloste vorm, opgelost in bronwater. Dit heeft als voordeel dat je veel hogere hoeveelheden van de stof binnenkrijgt waarmee het een effectief natuurlijk geneesmiddel wordt. Wij adviseren daarbij het curcumine water van Kenwell omdat naast het feit dat ze top producten leveren, je kan aangeven voor welke kwaal je het wil gaan gebruiken, zodat er specifiek curcumine water voor wordt gemaakt. Hiermee heb je als gebruiker de zekerheid dat je altijd de juiste concentratie curcumine binnen krijgt.

Bovenstaande is effectief voor inwendige aandoeningen maar dan benutten we maar een deel van de potentie van curcumine terwijl deze krachtige antioxidant uit de gember familie zoveel meer kan als je het correct toepast.

Huidaandoeningen

Curcumine is een geweldige ontsteking bestrijder en zou het daarom erg goed doen tegen huidziekten waar vrijwel altijd ontsteking aan ten grondslag ligt. Denk aan Acne, Rosacea, eczeem en dergelijke. Ook hier lopen we tegen een probleem aan, dat zelfs wanneer we curcumine water gebruiken, de relatief korte levensduur van curcumine in het menselijk lichaam(De tijd die je lichaam nodig heeft om het af te breken) er voor zorgt dat tegen de tijd dat de werkzame stoffen ter plekke zijn het nog maar een heel kleine hoeveelheid is. Uiteraard is daar ook een oplossing voor in de vorm van curcumine gel. Deze gel bevat reeds opgeloste curcumine en is uitwendig direct toepasbaar op de getroffen gebieden waar de actieve stoffen direct aan de slag kunnen met het bestrijden van de ontsteking. Ook hier raden we de huidgel aan van Kenwell vanwege de redenen die we hierboven al hebben genoemd.

Neusproblemen

Onstekingen in de neus, en voorhoofdholte zijn tevens goed behandelbaar met curcumine, en net als bij huidaandoeningen werkt dat het beste wanneer het ter plekke wordt toegepast. Daarom is de beste methode om Onstekingen in de neus, en voorhoofdholte te bestrijden een curcumine neusspray toe te passen zodat de curcumine direct actief wordt, daar waar het nodig is. Ook hier adviseren we de curcumine neusspray van Kenwell omdat we alle producten van dit bedrijf zelf gebruiken, weten wat erin zit en we in kunnen staan voor top kwaliteit.

Waar is curcumine allemaal goed voor?

1. HET IS STERK ONTSTEKINGSREMMEND

2. HET WERKT KANKER REMMEND

3. HET IS EEN NATUURLIJKE PIJNSTILLER

4. HET KAN ALZHEIMER VOORKOMEN OF VERMINDEREN

5. HET VERBETERT DE COGNITIE

6. HET IS GOED VOOR JE DARMEN EN VERTERINGSSYSTEEM

7. HET VERLAAGT JE CHOLESTEROL

8. HET VERHOOGT JE WEERSTAND

9. HET HELPT BIJ LEVER- EN GALKWALEN

10. HET HELPT TEGEN OVERGEWICHT

11. HET VERTRAAGT DIABETES

12. HET VERBETERT BLOEDVATEN EN KAN HARTAANDOENINGEN VOORKOMEN

13. HET VERLAAGT DE KANS OP EEN HARTAANVAL

14. HET IS GOED VOOR JE HUID

15. HET VERLICHT DEPRESSIEVE KLACHTEN

16. HET VOORKOMT SPIERSCHADE EN HELPT TEGEN SPIERPIJN

17. VERLICHT REUMA EN ARTROSE / ARTRITIS EN GEWRICHTSPIJN

18. BESCHERMT TEGEN HERSENBESCHADIGING DOOR FLUORIDE

19. VERMINDERT ONGEZONDE EFFECTEN VAN HOGE VERHITTING VAN VOEDING

20. BESCHERMT TEGEN CANDIDA

21. HELPT TEGEN CHRONISCHE VERMOEIDHEID

22. BESCHERMT TEGEN EFFECTEN VAN GIFTIGE CHEMISCHE STOFFEN

23. KAN KEELPIJN REMMEN

Nu je weet hoe je de krachten van kurkuma, of beter gezegd curcumine optimaal kunt toepassen en dus de maximale voordelen ervan verkrijgen, kunnen we ons voorstellen dat je het eens wil proberen. Dus hebben we de linkjes even overzichtelijk onder elkaar gezet

Curcumine water kan je hier bestellen

Curcumine gel kan je hier bestellen

Curcumine neusspray kan je hier bestellen

Heb je al ervaring met curcumine? Laat het ons dan weten in de commentaren we horen graag je bevindingen!

 

 

Deel dit artikel op

Leave a Reply