Home Artikelen Overig Stille tekenen dat uw schildklier niet goed werkt!

De schildklier is een orgaan met een vlindervorm en het bevindt zich aan de voorzijde van de nek. De schildklier is verantwoordelijk voor de productie van schildklierhormonen en vermindert ze in de menselijke bloedstroom. Medische deskundigen zijn van mening dat het goed functioneren van de schildklier bijzonder belangrijk is, aangezien deze klier invloed heeft op de functie van de hersenen, lever, spieren en vele andere delen van het lichaam.

Als de functie van de schildklier vermindert, zal schildklierziekte optreden en er zijn verschillende algemene typen:

Hypothyreoïdie (lage functie) – medische aandoening die optreedt wanneer de schildklier faalt bij het produceren van voldoende schildklierhormonen. Sommige van de meest voorkomende factoren die een lage werking van de schildklier veroorzaken, zijn auto-immuunziekte en stralingsbehandeling.

Een tekort aan jodium of een virale infectie kan ontsteking van de schildklier veroorzaken. In dit geval kan het organisme niet zelf iodine produceren en is het van groot belang om jodiumrijke voedingsmiddelen te consumeren, zoals aardappelen, marinebonen, yoghurt, aardbeien en veenbessen.

Als het niet op tijd wordt gediagnosticeerd en het onbehandeld blijft, kan hypothyroidisme levensbedreigende gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder depressie, hartfalen of zelfs coma.

Deze aandoening kan worden gediagnosticeerd door een eenvoudige bloedtest en kan met succes behandeld worden met medicijnen.

Artsen adviseren hun patiënten om voorzichtig te zijn en naar hun lichamen te luisteren. U moet in het bijzonder aandacht besteden aan de waarschuwingssignalen en leren om de symptomen van bepaalde aandoeningen te herkennen.

De meest voorkomende symptomen van hypothyreoïdie zijn:

Irritabiliteit en depressie
Constipatie
Bleke, ruwe huid
Droog haar
Geheugenverlies
Vermoeidheid en zwakte
Intolerantie tegen de kou
Spierpijn en krampen
Een abnormale menstruatiecyclus

Op dit punt is het belangrijk om te vermelden dat niet alle patiënten dezelfde symptomen hebben van hypothyreoïdie. Medische deskundigen verklaren dat u meerdere van de bovengenoemde symptomen kan ondervinden of dat u helemaal geen symptomen ervaart.

Als u echter een wijziging ziet en u denkt dat uw lichaam door onverklaarbare veranderingen gaat, moet u een arts bezoeken – onmiddellijk een diagnose en een goede behandeling krijgen.

Deel dit artikel op

Leave a Reply