Home Artikelen Natuurlijk 11 Tekenen van magnesiumtekort en wat te eten om het te repareren

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen voor onze gezondheid. Het speelt een rol in meer dan 300 metabolische en biochemische processen in het lichaam en is belangrijk voor onze hart- en spiercontracties. Gebrek aan magnesium in het lichaam is een ernstig probleem dat kan leiden tot hartproblemen die een fatale uitkomst kunnen hebben.

Naast de samentrekking van onze spieren is magnesium ook belangrijk voor eiwitsynthese, energieproductie, bloeddruk, glucosespiegels, botontwikkeling en glutathionensynthese, evenals voor de productie van RNA en DNA. In het algemeen zouden de gemiddelde volwassenen 25 gr magnesium in hun lichaam moeten hebben, met 60% van deze hoeveelheid opgeslagen in het zachte weefsel en botten. De gebruikelijke serumconcentratie bedraagt 0,75-0,95 mmol / l. Als het getal lager is dan 0,75, komt uw lichaam in een staat genaamd hypomagnesemie.

De algemene symptomen van magnesiumtekort zijn duizeligheid, zwakte en vermoeidheid, diarree, gebrek aan eetlust, misselijkheid en braken. Als het gebrek aan magnesium ernstig is, kan het leiden tot lage bloeddruk, abnormaal hartritme, spierkrampen, beroertes en zelfs persoonlijkheidsveranderingen. Als u het probleem niet ongedaan maakt, kan dit leiden tot een laag calcium- en serumkaliumgehalte, wat een significant negatief resultaat op uw gezondheid kan hebben.

Wat veroorzaakt magnesiumtekort?

Het gebrek aan magnesium in onze lichamen komt voornamelijk door het gebrek aan mineralen in de bodem. Vroeger had onze bodem een verscheidenheid aan voedingsstoffen zoals magnesium, maar de moderne landbouwtechnieken laten het onvruchtbaar achter, wat betekent dat we onze inname van het mineraal door middel van voedingsbronnen moeten verbeteren. Bovendien kan magnesiumtekort worden veroorzaakt door veroudering, insulineresistentie en diabetes, Celiac disease, ziekte van Crohn en alcoholmisbruik.

Een andere grote factor voor de wereldwijde epidemie van magnesiumtekort is het standaard westerse dieet. We eten dagelijks verwerkte voedingsmiddelen zonder voedingsstoffen, en er zitten zelden groenten en gezond voedsel in onze maaltijden. Zelfs als we vruchten en groenten eten, worden de meeste van hen bespoten met chemicaliën en pesticiden die de voedingsstoffen vernietigen, waardoor ze slechts lege calorieën zijn.

Zoals we al hebben gezegd, is magnesiumtekort een ernstig probleem dat kan leiden tot verschillende aandoeningen. Hier zijn de gezondheidsproblemen in verband met het gebrek aan magnesium:

Hart-en vaatziekten

Zoals we al hebben gezegd, is magnesium in controle van al onze lichaamsspieren, inclusief het hart. Het in degaten houden van uw magnesium niveaus is van vitaal belang voor een goed hartritme, en één studie toonde aan dat het lage magnesium-serumgehalte verband houdt met verhoogd risico op hart-en vaatziekten.

Suikerziekte

Magnesium regelt de hoeveelheid insulineproductie en bloedglucosegehalte, wat betekent dat het ontbreken ervan insulineresistentie en diabetes kan veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk om uw magnesium niveaus in uw lichaam in de gaten te houden om verdere problemen te voorkomen.

Osteoporose

Osteoporose is een botziekte die optreedt door lage calcium- en magnesiumniveaus. Magnesium is belangrijk voor de juiste ontwikkeling van bot en vitamine D synthese, en speelt een grote rol in de goede gezondheid van onze botten.

Migraine

Gebrek aan magnesium is geassocieerd met hoofdpijn en migraine, aangezien beide voorwaarden verband houden met bloedvatencontracties die door het mineraal gereguleerd worden. Mensen met pijnlijke migraine hebben ernstig lage serummonsters in het bloed, hoewel er nog meer onderzoek naar dit probleem nodig is.

Naast deze 4 gezondheidsproblemen kan magnesium ook hormonale onevenwichtigheid, slaapstoornissen, andere nutriënttekorten, angst, depressie, arteriële verkalking en zwangerschapsproblemen veroorzaken.

Hoe te testen voor magnesiumtekort?

Door het feit dat het grootste deel van het mineraal in het zachte weefsel en de botten ligt, en het feit dat magnesiumtekort niet echt door specifieke symptomen manifesteert, kan het testen voor lage magnesiumniveaus een uitdaging zijn. In het algemeen moeten artsen uw magnesiumtolerantie, de hoeveelheid magnesium in uw ontlasting, de concentratie van het mineraal in het speeksel, urine en erytrocyten, evenals het geïoniseerde magnesium in het plasma, serum en bloed, meten.

De beste manier om magnesiumtekort op te lossen is via voedingsbronnen. Er zijn veel opties om uit te kiezen, maar het beste zijn groene groenten, noten en zaden, evenals volle granen. Natuurlijk is het consumeren van verwerkte voedingsmiddelen uit den boze als u de niveaus van magnesium in uw lichaam intact wilt houden.

Hier zijn de beste magnesiumrijke voedingsmiddelen:

Broccoli;
Wortels;
Gebakken aardappel;
Spinazie;
Zwarte bonen;
rozijnen;
Appels;
Avocado;
bananen;
cashewnoten;
pinda’s;
amandelen;
quinoa;
Lichte yoghurt;

Als u overweegt magnesium supplementen te nemen, moet u eerst met uw arts overleggen. Er zijn verschillende supplementen op basis van een andere versie van het mineraal, en veel van hen kunnen de werking van sommige medicijnen beïnvloeden. Overmatige magnesiumaanvulling kan leiden tot diarree en maagkrampen, raadpleeg daarom altijd eerst een professional.

Deel dit artikel op

Leave a Reply