Home Artikelen Middeltjes Wil je tien jaar jonger lijken? Probeer dit huismiddeltje!

Ook bekend als natriumbicarbonaat, wordt bakingsoda meestal gebruikt voor het laten rijzen van deeg. Het kan echter ook verschillende ziektes en aandoeningen behandelen en neutraliseren.

Het heeft veel toepassingen maar toch kan het ook gebruikt worden als een cosmetisch en schoonheidsproduct dat uw huid effectief kan verbeteren.

Hier zijn de schoonheidsvoordelen die u kunt gebruiken bij het gebruik van bakingsoda:

1. Een natuurlijk exfoliaat

Gebruik bakingsoda als een gezichtsbehandeling regelmatig om je huid gezond en schoon te maken.

2. Bestrijdt Acne

Natriumbicarbonaat is een zeer effectief middel tegen puistjes en acne. Het enige wat u hoeft te doen is het bereiden van een pasta met behulp van bakingsoda en water, en pas het dan toe op de getroffen gebieden.

3. Verlicht lichaamsgeur

Voeg een kleine kopje soda toe aan je badkuip en dip jezelf in de oplossing om de zuren en bacteriën te deactiveren, die de reden zijn voor je lichaamsgeur. Dit middel kan ook helpen bij het verlichten van vette huid. Doe dit proces minstens een of twee keer per week om een soepele en gezonde huid te verkrijgen.

4. Tanden Witten

Combineer bakingsoda met waterstofperoxide om je tanden te laten witten. Maar vergeet niet dat u dit niet te vaak mag gebruiken, omdat het ook uw tandglazuur kan beschadigen. Gebruik het op een wekelijkse basis.

5. Houdt het haar gezond en schoon

Gebruik bakingsoda als conditioner om zowel je haar als hoofdhuid gezondheid en schoonheid te behouden. Doe dit maandelijks door het hoge ph-niveau dat het bevat.

6. verzacht de huid

Als je het moeilijk vindt om dingen te doen vanwege je droge handen en voeten, dan is dit middel een grote hulp voor je. Pas gewoon een mengsel toe met de combinatie van bakingsoda, water en zeep. Masseer het zachtjes en spoel dan af met lauw water. Dit middel zal je helpen om je huid te hydrateren en ook de geur te verminderen van je handen en voeten

7. Elimineert zweten

Natriumbicarbonaat kan gebruikt worden als een krachtige DIY deodorant. Het enige wat je hoeft te doen is om een paar druppels van je favoriete essentiële olie met 4 eetlepels bakingsoda te mengen. Breng deze oplossing aan op je onderarm om de bacteriën die de geur veroorzaken te vernietigen. Deze organische deodorant zorgt voor langdurige frisse onderarm en kan veilig worden gebruikt.

8. Verfrist de adem

Bakingsoda heeft de mogelijkheid om slechte adem volledig te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is een theelepel natriumbicarbonaat in een glas water mengen en roeren tot het volledig is opgelost. Gebruik deze oplossing als mondspoel om je keel en mondholte te reinigen en ook de bacteriën volledig te verwijderen. Herhaal dit proces elke andere dag om het beste resultaat te ervaren.

9. Houd je nagels schoon

Combineer 1 deel water en 3 delen bakingsoda om een pasta te maken. Zet deze pasta op je nagel en laat het een paar minuten intrekken en spoel het met vers water af.

Deel dit artikel op

Leave a Reply