Home Artikelen Onderzoek Uw depressie wordt niet veroorzaakt door een chemische onbalans! Het is een...

Statistieken tonen aan dat antidepressiva drugs een een 10 miljard dollar markt in de VS vormen, wat een groot aantal is! Deze drugs rusten op de chemische onbalanssteorie die suggereert dat lage serotonine niveaus leiden tot depressieve en angststoornissen. Het blijkt echter dat die chemische onevenwichtstheorie hypothetisch is, omdat geen enkel experiment ooit heeft aangetoond dat een persoon onbalans heeft vanwege een neurotransmitter of andere hersenchemie.

Dit is de reden waarom veel deskundigen deze theorie omzeilen, waaronder David D. Burns. Zoals hij opmerkt: “Deze theorie wordt meer aangevuld door pharma marketing dan door solide wetenschappelijk bewijs. Miljarden dollars van de jaarlijkse winst uit de verkoop van antidepressiva en anti-angst medicijnen staan op het spel, zodat pharmaceutische bedrijven grote hoeveelheden geld besteden aan de chemische onevenwichtstheorie. Zij subsidiëren ook een groot gedeelte van de begroting van de American Psychiatric Association en onderschrijven een enorme hoeveelheid onderzoek en onderwijs op medische scholen.”

“Academisch onderzoek moet gaan over het bereiken van de waarheid. Drugsonderzoek gaat over het verkopen van nieuwe producten. ”

‘Maar als ik u vertel dat uw depressie of paniekaanvallen het gevolg zijn van een chemische onbalans in uw hersenen, vertel ik u iets dat niet kan worden bewezen, omdat er geen test is voor een chemische onbalans in het menselijke brein’ voegt hij toe.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat depressie eigenlijk een allergische reactie op ontsteking is.

Zoals we allemaal weten, is ontsteking het natuurlijke antwoord van het lichaam op elke vorm van externe invasie, zoals een letsel of een infectie. Wanneer ontsteking toeneemt, geeft het lichaam verschillende chemicaliën, zoals cytokines, vrij. Volgens Tim de Chant van NOVA, “is ontsteking ons immuunsysteem’s natuurlijke reactie op verwondingen, infecties of externe verbindingen. Wanneer het geactiveerd wordt, pompt het lichaam verschillende cellen en eiwitten naar de locatie via de bloedstroom, waaronder cytokines, een klasse eiwitten die intercellulaire communicatie vergemakkelijken. Het komt ook voor dat mensen met depressie vol zitten met cytokines. ‘

Chronische ontsteking treedt op wanneer de omega-6-vetten inname hoger is dan de omega-3 vetten inname. Het eerste type vetzuren zijn de bouwstenen van pro-inflammatoire voedingsmiddelen, daarom moet niet meer dan 2% van uw totale dagelijkse kcal uit omega-6 vetzuren komen.

De gemiddelde Amerikaanse consumptie vandaag haalt meer dan 8% van hun calorieën uit omega-6 vetten, vooral door het verhoogde verbruik van verwerkte voedingsmiddelen. Aan de andere kant eten mensen zelden voedsel zoals makreel, sardines, zalm en tonijn, wat betekent dat het verbruik van anti-inflammatoire voedingsmiddelen aanzienlijk is gedaald.

Kortom, chronische ontsteking wordt veroorzaakt door een hoog suiker dieet, hoge inname van transvetten, en het volgen van een ongezond dieet in het algemeen.

Ontsteking en Gluten

Gluten worden beschouwd als de belangrijkste schuldige voor ontsteking. Zodra het de darmvoering binnentreedt, komt het in de bloedbaan, en komt het uiteindelijk in de hersenen, waar het ontsteking veroorzaakt. Als gevolg hiervan kan de ontsteking groeien tot neurologische aandoeningen zoals beroertes, schizofrenie, Alzheimer en Parkinson.

Deel dit artikel op

Leave a Reply