Home Artikelen Onderzoek Waarom het drinken van water als eerste wanneer je wakker wordt substantiële...

Er is een ware berg aan onderzoeken die ondersteunen dat het drinken van een paar glazen water ’s ochtends ons leven op het cellulaire niveau kan veranderen en wonderen voor ons lichaam en geest kan verrichten. Waarom zouden we daar geen eenvoudige dagelijkse gewoonte van maken?

De Japanse Medical Society heeft eigenlijk een systeem ontwikkeld dat dit concept omvat en wordt hieronder gedetailleerd beschreven.

Japans Medisch Sociaal Protocol

Zodra je in de ochtend opstaat drink dan 236ml gefilterd water.
Wacht 30-60 minuten voor het ontbijten.
Drink 236ml water 30 minuten voor het eten van lunch en diner, drink dan 236ml 2 uur na ontbijt, lunch en diner.
Dit helpt niet alleen uw bloeddruk te compenseren, maar het is zeer effectief om de spijsverteringskwesties op te lossen die u mogelijk heeft. Neem ongeveer 14-30 dagen om de voordelen volledig in werking te laten treden.

Voordelen van het protocol

1. Het verhoogt uw stofwisseling. Van het drinken van tenminste één groot glas water als eerste in de ochtend is aangetoond dat het metabolisme met 24% omhoog wordt gestuwd voor 90 minuten.
2. Hydatering! Na 7 tot 8 uur slaap, is de kans groot dat u uitgedroogd wakker wordt. Drinkwater helpt bij het maken van nieuwe spier- en bloedcellen en kan de stroom van zuurstof verhogen, die allemaal energie geven.
3. Ontgifting. “Uw nieren doen geweldig werk om het lichaam te reinigen en gifstoffen uit te roeien, zolang de inname van vloeistoffen voldoende is”, aldus Kenneth Ellner, een dermatoloog in Atlanta. Na het wakker water drinken, zorgt ervoor dat het lichaam de toxinen als eerste in de ochtend uitspoelt. “Spoelen van de toxines en onzuiverheden is nog makkelijker wanneer u verse citroen aan uw glas water toevoegt, aangezien de citroen de snelheid van urinering kan verhogen, waardoor een maximale enzymfunctie mogelijk is en de lever ontgift kan worden.
4. Betere stemming. Als u niet goed gehydrateerd bent, werken uw hersenen op minder brandstof, en u kunt zich gedreineerd voelen, of vermoeidheid of stemmingsschommelingen ervaren.
5. U eet minder. Een studie liet zien dat mensen die een glas water voor elke maaltijd drinken, over een periode van drie maanden 4,5 pond verloren hebben, omdat “de maag met een stof die geen calorieën heeft” vult en mensen zich “vol voelen als gevolg daarvan”.
6. Versterkt het immuunsysteem. Aangezien het koude en griepseizoen om de hoek staat, is het van vitaal belang om uw inname van water te verhogen. Als u vaak ziek bent, drinkt u misschien niet genoeg H20. Het blijven hydrateren kan de gezondheid van uw lymfatisch systeem handhaven, wat direct invloed heeft op het effect van uw lichaam op infecties. Studies hebben ook aangetoond dat door gebrek aan water veroorzaakte lichaamsuitdroging kan leiden tot verhoogde cortisol niveaus, stress en ziekte.

Dr. Batmanghelidj ontdekt oude kennis

In de jaren 1970 ontdekte, de nu beroemde, dr. Fereydoon Batmanghelidj, deze oude kennis (bovenstaand waterprotocol) en ontdekte via zijn eigen onderzoek dat water ons natuurlijk kan genezen van ziekten als hoge bloeddruk, artritis, astma, auto-immuunaandoeningen , diabetes en migraine met behulp van wat hij noemt: water therapie.

Dr. Batmanghelidj, geboren in Iran in 1931, studeerde af aan de St. Mary’s Hospital Medical School of London University, waar hij onder de Nobelprijswinnaar, Sir Alexander Fleming, studeerde.

Hij kwam uiteindelijk terug naar Iran, waar hij in 1979 als politieke gevangene voor meer dan 2 1/2 jaar gevangen zet in de beruchte Evin-gevangenis. Terwijl hij daar zat, ontdekte hij de helende krachten van water en behandelde met succes 3.000 mede-gevangenen die leden aan stress-geïnduceerde peptische zwerenziekte door gewoon water te gebruiken.

Hij rapporteerde zijn bevindingen in het Journal of Clinical Gastroenterology in juni 1983 en de New York Times Science Watch, op zijn beurt, rapporteerde zijn ontdekking op 21 juni 1983.

In 1982 ontsnapte Dr. Batmanghelidj uit Iran en kwam naar Amerika en begon het effect van chronische onbedoelde uitdroging op het menselijk lichaam te onderzoeken en hij bleef in 1991 en 1992 zijn baanbrekende gegevens publiceren.

Volgens dr. Batmanghelidj worden de natuurlijke dorstsignalen van het lichaam vaak aangezien voor tekenen en symptomen van andere aandoeningen. Over onze levensduur worden we geleidelijk chronisch gehydrateerd. Als we dit wortelprobleem behandelen, kunnen we onnodige en invasieve procedures en medicijnen vermijden.

Deel dit artikel op

Leave a Reply