Home Artikelen Natuurlijk Dit Fruit verlaagt de suikerspiegel sneller dan insuline en veroorzaakt haargroei bij...

Guave is een heel lekker tropisch fruit, dat door velen wordt geconsumeerd. Het heeft een vorm die gelijk is aan peer, met groene huid en lichtroze binnenkant. De pulp is een beetje hard en heeft kleine zaden. misschien is het om deze reden niet zo populair als andere vruchten, zoals banaan of appel.

Maar wat we u zullen vertellen over guave maakt het vanaf nu uw favoriete fruit. Velen weten het niet, maar de guave heeft een verborgen persoonlijkheid van “Super Fruit”. Het wordt gekenmerkt door een hoge niveau’s van antioxidanten en vitaminen.

Er is zelfs aangetoond dat ze meer ervan bevatten dan citroenen en sinaasappelen. Over het algemeen kunnen we zeggen, dat guave het fruit is met de grootste antioxidant kracht die we kennen.

Versterkt het immuunsysteem

Dankzij het hoge gehalte aan vitamine C kan dit fruit het immuunsysteem versterken. Het helpt ons natuurlijk te beschermen tegen mogelijke ziekten en virussen. Dit is een reden waarom we het moeten verbruiken wanneer we dat kunnen.

Neutraliseert kankercellen

Een ander van de grote eigenschappen van dit fruit is dat het ons helpt om kanker te bestrijden. Dit doet dit door de effecten van vrije radicalen te neutraliseren. Op deze manier slaagt het erin om de proliferatie van kankercellen te voorkomen.

Beschermt het hart

In de wereldlijsten stijgen hartproblemen naar de top, als een van de belangrijkste doodsoorzaken. Maar door het koken van verschillende guavebladeren en een infusie te maken, kunnen we cholesterol en triglyceriden verlagen. Het helpt ook de bloedsuikerspiegel te regelen.

Orale gezondheid

Dit fruit heeft antibacteriële bestandelen. Deze zullen ons helpen om bacteriële plaque te elimineren, gingivitis en andere mondelinge problemen te voorkomen. Bovendien heeft het pijnstillende eigenschappen die kunnen worden gebruikt om tandpijn te verlichten.

Strijd tegen diabetes

We hebben al gezegd dat de infusie van guaveblaadjes ons helpt om bloedsuiker te regelen. Wat we niet hebben gezegd is dat guava sap dezelfde effecten heeft op de infusie. In feite, zelfs als we het rechtstreeks zoals elk ander fruit verbruiken, krijgen we dit voordeel.

Verbetert de visie

Guave is ook rijk aan vitamine A, zeer gunstig voor het welzijn van het zicht. Helpt nachtblindheid te verminderen en beschermt cellen in het netvlies. Zo zorgt het ervoor dat we veel langer een goede visie hebben.

Voordelen voor de huid

De antioxidanten in guave zijn niet alleen goed voor het bestrijden van kanker. Deze zijn ook zeer effectief om te zorgen voor onze huid en te beschermen tegen vrije radicalen. Op zijn beurt zal dit helpen bij het voorkomen van rimpels en vroegtijdige veroudering vertragen.

Diarree

Een ander voordeel van dit fruit is dat het bijdraagt aan de goede werking van het spijsverteringstelsel. Het helpt bij het voorkomen en stoppen van diarree, naast het feit dat het lichaam goed gehydrateerd blijft.

Deel dit artikel op

Leave a Reply