Home Artikelen Overig De Waarheid Over Smaakversterker E621: Klachten, Bijwerkingen & Meer

De smaakversterker MSG (monosodiumglutamaat, E621) wordt gebruikt in duizenden hartige voedingsprodukten zoals vleeswaren, snacks, chips, soepen, sauzen, etc.

Daarnaast zit MSG verborgen achter vele schuilnamen zoals gehydroliseerde proteïne, aroma en gist extract.

MSG verbetert de smaak, maar het is NIET veilig!

De schadelijke bijwerkingen van MSG zijn hoofdpijn, obesitas, hartproblemen, groeistoornissen, gedragsstoornissen, hormonale verstoring, ADHD, leerproblemen oogproblemen, kanker, etc.

Veel van deze gezondheidsproblemen ontstaan pas na de puberteit, vanwege een slecht functionerend hormoonstelsel door blootstelling aan MSG gedurende de eerste levensjaren. MSG beïnvloed vele lichaamsdelen waaronder hart, ademhaling, circulatie, maag, spieren, ogen, huid, zenuwen, etc.

Indien men MSG blijft consumeren is afvallen haast onmogelijk. Naast de consumptie van kunstmatige zoetstoffen en transvetten is MSG de hoofdoorzaak van de huidige obesitas crisis.

Dr. John Olney ontdekte in 1969 dat MSG obesitas en hersen beschadiging veroorzaakte in muizen.

Het Voedingscentrum en de Consumentenbond beweren dat smaakversterkers veilig zijn. Echter, de wetenschappelijke studies die de ‘veiligheid’ van MSG aantonen, worden altijd gefinancierd door voedingsindustrie… “Mijn volk gaat te gronde door gebrek aan kennis.” Hosea 4:6 (NBG51) Vermijdt MSG en ontdek hoe uw gezondheid enorm zal verbeteren! Informatief boek over MSG ‘Excitotoxins: The Taste That Kills’ geschreven door Dr. Russell Blaylock, MD.

Toevoegingen die ALTIJD MSG bevatten: gehydroliseerd plantaardig eiwit, gehydrogeneerde plantaardige olie, extract van plantaardige eiwit, calcium caseinaat, gistextract, sodium caseinaat.

Toevoegingen die MEESTAL MSG bevatten: bouillon, vlees of kip flavouring, seasoning, mout extract, mout flavouring, maltodextrine, natural flavouring, spices. Toevoegingen die SOMS MSG bevatten: carrageen, soja proteine concentraat, soja proteine isolaat, geconcentreerde wei, enzymen. De E-nummers van schadelijke smaakversterkers: E620 L-glutaminezuur E621 Monosodiumglutamaat E622 Kaliumglutamaat E623 Calciumglutamaat E624 Ammoniumglutamaat E625 Magnesiumglutamaat E626 Guanylzuur E627 Natriumguanylaat E628 Kaliumguanylaat E629 Calciumguanylaat E630 Inosinezuur E631 Natriuminosinaat E632 Kaliuminosinaat E633 Calciuminosinaat E634 Calcium 5′-ribonucleotide E635 Natrium-5′-ribonucleotide E636 Maltol E637 Ethylmaltol

Deel dit artikel op

Leave a Reply