Home Artikelen Overig Zodra je hoort wat deze psychiater over alcohol te zeggen heeft, drink...

Veel mensen drinken dagelijks alcohol. Het drinken van alcohol is ibijna even gewoon geworden als het drinken van een kopje koffie in de ochtend.

Zeker, als je jeelf aan één glas per dag of minder kunt houden, krijg je er niet teveel mee van de schadelijke effecten ervan, maar als je iemand bent die meer dan een glas per dag drinkt, wat doet dat met je lichaam en jouw hersenen? Alcohol kan veel gebieden van je hersenen beïnvloeden, bijvoorbeeld je geheugen en motorcoördinatie. Het maakt ook je dopamine receptoren minder gevoelig, dat is iets wat over tijd gebeurt met verslaving in het algemeen.

Volgens dr. Samuel Ball, wanneer een persoon afhankelijk wordt van alcohol, kan het extreem vernietigend zijn voor hun orgaansystemen en hun lichaam in het algemeen. Ik weet zeker dat je het risico op leverziekte al kent, maar wist je dat het ook kanker- en maagproblemen veroorzaken? Wat de slechtst mogelijke scenario’s betreft, lijken dingen zoals alcoholgerelateerde dementie echt niet leuk.

Als we ongeveer 33 procent alcohol verbruiken, wordt het door de buik in het bloed geabsorbeerd. Zodra het in onze bloedstroom staat, verspreidt het zich over vrijwel elk weefsel in het lichaam. Alles boven de 5 drankjes per dag voor mannen of 4 per dag voor vrouwen wordt beschouwd als binge drinken.

Als je een drankprobleem hebt en naar iets zoekt om je de motivatie te geven die u nodig heeft om te stoppen, stel ik voor om onderstaande video te bekijken. Dr. Ball gaat in deze video in op waarom alcohol echt een van de gevaarlijkste stoffen op de planeet is. Laat echt al zijn woorden inzinken.

Deel dit artikel op

Leave a Reply