Home Artikelen Middeltjes Drink citroenwater in plaats van pillen als u een van deze 12...

Wellicht weet je al dat citroenen een superfood zijn, maar we wedden dat je niet weet hoeveel problemen ze kunnen oplossen. Gelukkig zijn we hier om te helpen!

Door een glas warm citroenwater in de ochtend te drinken om je dag te beginnen, levert je het lichaam essentiële voedingsstoffen en verbetert je de algemene gezondheid, en kunt je de volgende 12 problemen oplossen!

Als je de dag begint met warm citroenwater, verbeter je de spijsvertering, bestrijd je hongergevoel, treedt gewichtsverlies op en geef je een alkalische omgeving aan je lichaam, omdat het de pH-balans van het lichaam efficiënt regelt en de zuurgraad vermindert.

Hier zijn de dingen die warm citroenwater voor je kan doen:

Geneest acne: Door de zuurgraad van je lichaam te verminderen, voorkomt het warme citroenwater acne uitbarstingen. Je kunt zelfs je gezicht wassen met citroenwater en je zo ontdoen van acne en tegelijkertijd de conditie van je huid verbeteren.

Ondersteunt de eetlust: Door zijn rijke vitamine- en enzymgehalte, wat de bloedsuikerspiegel regelt en helpt bij het behoud van gezond gewicht, zal citroenwater je helpen bij het onderdrukken van je eetlust. Het pectingehalte zal je helpen bij het verbeteren van de conditie van het spijsverteringskanaal omdat deze stof een vezel is die de spijsvertering helpt.

Spoelt nierstenen uit: het rijke kaliumgehalte maakt citroen zeer gunstig bij het voorkomen van oxalaatvorming. Dit komt doordat dit mineraal het citraatgehalte in de urine kan verhogen.

Versterkt je immuunsysteem: Citroenen zijn ook uitstekend voor het lymfatische systeem, wat belangrijk is omdat dit op zijn beurt het immuunsysteem helpt zich van pathogenen te ontdoen.

Galblaaspijn: Als je één glas warm citroenwater tijdens de lunch drinkt, help je galstenen te elimineren en de pijn die ze veroorzaken te verminderen.

Verkoudheid en griepmiddel: Citroen is een natuurlijke antioxidant die rijk is aan vitamine C en kan zo je immuunsysteem versterken en je helpen om verkoudheid en griep te bestrijden. Dankzij de sterke antibacteriële en antivirale eigenschappen van dit fruit, zal de consumptie van warm citroenwater tijdens de winter de beste bescherming bieden tegen seizoensgebonden ziekten.

Gastro-intestinale refluxziekten (GERD): Volgens veel mensen kan citroenwater de effecten van GERD verminderen en hulp verlenen aan mensen die ermee omgaan.

Verhard de nagels: Het drinken van citroenwater maakt je vingernagels sterker en helpt de witte vlekken verwijderen die vaak op hen verschijnen.

Bestrijd voedselvergiftiging: De consumptie van citroenwater op een dagelijkse basis voorkomt voedselvergiftiging als je in het buitenland reist.

Behandelt fibromyalgie: Het drinken van citroenwater in combinatie met het beoefenen van yoga kan de uitputting verlichten veroorzaakt door fibromyalgie.

Vermindert ontsteking: Het drinken van citroenwater zal je helpen om de ontsteking in het lichaam te verminderen wegens zijn sterke anti-inflammatoire eigenschappen.

Vermindert pijnlijke spieren na de training. Als je spierpijn hebt na de training, drink dan een glas citroensap en je zal de pijn verlichten.

(Bonus) Vermindert zwellingen en pijn: Het drinken van citroenwater helpt je om het urinezuur in de gewrichten te verminderen, zodat je zwelling en pijn efficiënt kunt voorkomen, evenals enkele ontstekingsomstandigheden, waaronder jicht.

(Bonus) Vermindert alcoholbehoefte: Als je alcohol wilt vermijden of in de ochtend een kater hebt, moet je citroensap drinken.

(Bonus) Behandelt colitis: Colitis is een aandoening die het gevolg is van een onbalans van het zuur/alkaline gehalte in het lichaam. Je kunt deze conditie behandelen door regelmatig citroenwater te consumeren, aangezien het je zal helpen bij het in evenwicht brengen van je pH-niveaus en de zuurgraad in je bloed verminderen.

Deel dit artikel op

Leave a Reply