Home Artikelen Middeltjes Cafeïne tegen benauwdheid

Tegen benauwdheid zijn er uitstekende medicijnen verkrijgbaar vanuit de reguliere geneeskunst. Onderstaande is ook geenszins bedoeld als vervanger hiervoor.

Het kan echter altijd voorkomen dat u in een situatie zit waar u last heeft van benauwdheid en geen medicijnen bij de hand heeft. In een dergelijke situatie kan een natuurlijk alternatief uitkomst brengen:

Bij benauwdheid is het verstandig om een kop Turkse koffie te drinken. Breng water in een kannetje aan de kook met daarin 3 theelepels suiker. Wanneer het water kookt en de suiker is opgelost voegt u 1 eetlepel koffie toe(Deze koffie is verkrijgbaar in alle Turkse winkels). Laat de koffie even doorkoken en schenk deze kan in een kop of mok. Wanneer u de koffie opdrinkt, zorg er dan voor dat het laatste beetje in de kop of mok blijft zitten. Dit is de koffie drab en niet bedoeld om op te drinken. Indien er ook geen Turkse koffie voorhanden is kan ook een sterke gezette kan reguliere koffie uitkomst bieden. Drink deze zwart eventueel met suiker.

Cafeïne heeft vrijwel hetzelfde effect als de medicatie voor luchtwegen van de huisarts en het effect is vrijwel direct merkbaar. Het is echter geen vervanger op de lange termijn. Voor meer tips zie de video hier onder:

Deel dit artikel op

Leave a Reply